Steeds normaler: je kinderen een nachtje laten slapen op de kinderopvang

26.04.2021 14:10

Een nachtje bijslapen klinkt voor veel ouders goddelijk. En daar betalen veel ouders graag voor, blijkt. Want steeds meer kinderopvang gaat nachtjes aanbieden: dan mag je je kinderen brengen en blijven ze daar een nacht slapen.

Een beetje bijslapen is niet de enige reden dat sommige opvang kiest voor nachtopvang. Het is ook handig als je onregelmatige tijden werkt bijvoorbeeld, of alleenstaande moeder bent.

Lekker uit logeren

Bij Kinderopvang Opstap in Beuningen kunnen kinderen vanaf mei vierentwintig uur per dag terecht. Dat is een uitkomst voor vaders en moeders die bijvoorbeeld in de zorg werken. “We hebben redelijk wat ouders die nachtdiensten draaien in de zorg of bij de politie. Voor hen is dit echt een uitkomst”, zegt oprichtster Melissa Bossen tegen EditieNL. “Mijn compagnon is zelf alleenstaande ouder en zij merkte dat er steeds meer behoefte is aan flexibele opvang.” Toch klinkt er ook kritiek van veel ouders: ‘Neem dan geen kinderen, als je ze dag en nacht weg wilt hebben’.

Lees ook
Je kinderen naar de opvang? Dat kost je tot ze 4 jaar zijn gemiddeld 31.152 euro

Meldplicht

Kinderen mogen niet zomaar gebracht worden.

“Een kind mag bij ons blijven zolang de ouders dit nodig hebben. We letten er wel goed op dat zij een geldige reden hebben.” Het kunnen (alleenstaande) ouders zijn met wisselende diensten, maar ook ouders met een huilbaby die een nacht bij willen slapen.

“Als ouders hun kind vaak brengen zonder goede reden of buiten het belang van het kind, gaan we het gesprek aan. Eventueel beëindigen we dan het contract. Hierin hebben wij ook onze verantwoordelijkheid en meldplicht.”

Wat vind jij? Helemaal van deze tijd, of totale waanzin om je kind dag en nacht weg te brengen?

Bron: RTL Nieuws

In samenwerking met Mama Magazine