Sparen maar: je kind leren zwemmen kost je aan zwemlessen gemiddeld 1100 euro

24.10.2022 16:07

Zwemles: voor de meeste ouders geen lol. Maar buiten dat is het de laatste jaren veel duurder geworden. Wat kost het gemiddeld om je kind te leren zwemmen? En welke mogelijkheden zijn er?

Het is niet niks wat je moet betalen, vooral niet als je meerdere kinderen hebt.

Mogelijkheden en kosten zwemles

Als je kind op zwemles gaat kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld losse lessen of een zwemlespakket. Wanneer je alle lessen los koopt, ben je natuurlijk veel duurder uit dan als je een zwemlespakket koopt. Hier op een rijtje de mogelijkheden bij zwemles:

Losse lessen

Het verschilt heel erg wat de kosten zijn bij zwemles, per zwemschool. Gemiddeld betaal je tussen de € 35,- en € 70,- per maand, als je één keer per week gaat zwemmen.

Lespakket

Vaak kun je bij de meeste zwemscholen een lespakket kopen voor je kind(eren). Je kan bijvoorbeeld kiezen om te betalen voor het gehele A-pakket, dus voor je A-diploma. Je weet dan ook meteen hoeveel je moet betalen in totaal. De kosten van dit lespakket verschilt weer heel erg per zwemschool. Maar gemiddeld betaal je tussen de € 700,- en € 1100,- per kind voor een A-diploma. Wanneer je kind wil gaan voor zijn of haar B-diploma, of C-diploma, dan zullen er kosten bovenop komen tussen de € 200,- en € 300,-. Dit is goedkoper, omdat je hier minder lessen voor nodig zult hebben.

Vakantiecursus

Je kunt ook kiezen om versneld een zwemdiploma te halen. In de schoolvakantie kun je dan een cursus doen, waarbij je meerder uren per dag gaat zwemmen. Het is vier á vijf dagen wat je achter elkaar moet zwemmen. Deze prijzen verschillen ook, maar liggen tussen de € 100,- en € 300,- per cursus. Maar leg de druk niet te hoog bij je kind, denk goed na of dit wel bij hem of haar past.

Diploma garantie

Er zijn zelfs zwembaden die bij een lespakket of snelcursus een diploma garantie geven. Dit houdt in dat als je kind langere tijd bezig is met zijn of haar lespakket, dat je wel garantie hebt om hem te halen. Je hoeft dus niet extra te betalen, omdat je kind meer lessen nodig heeft. Je hoeft alleen de proef- en afzwemkosten van gemiddeld € 35,- te betalen.

Bron: zwemlesspecialist.nl