Krijg je van ananas eten vroegtijdige weeën?

21.10.2022 15:36

Je hebt vast wel eens het verhaal gehoord dat ananas vroegtijdige weeën zou opwekken. Er zit een stofje in genaamd kinine, dit stofje zou er voor zorgen dat je weeën eerder beginnen. Maar is dit ook echt zo of is het toch een fabeltje?

Een lekker stuk ananas eten om de bevalling eerder op gang te laten komen. Waar of niet waar? Er zit in een ananas het stofje kinine, dit stofje zou er voor zorgen dat je vroegtijdige weeën opwekt. Hierdoor zou je eerder gaan bevallen van je kind, het geeft een stimulerend effect. Toch moet je wel enorm veel ananassen eten wil dit kans hebben van slagen. Het is nooit wetenschappelijk bewezen of ananas zou helpen om eerder te bevallen. Ananas eten garandeert dus helemaal niks en als je het in het eerste of tweede trimester eet, hoef je je absoluut geen zorgen te maken.

Andere methodes 

Er zijn wel andere manieren om vroegtijdige weeën op te wekken, waardoor je dus eerder gaat bevallen. Althans, niet over alles is het zeker of het echt zou helpen. Maar proberen kan natuurlijk altijd. Dit zijn de manieren:

Pittig eten:

Als je pittig eet zou dat je darmwerking stimuleren en samentrekkingen geven in de baarmoeder. Let wel op dat je er diarree van kunt krijgen.

Veel bewegen: 

Bewegen is altijd gezond, maar het zou ook vroegtijdige weeën kunnen opwekken. Of het echt zou helpen is niet helemaal zeker, maar wel de moeite waard om eens te proberen.

Acupunctuur: 

Acupunctuur moet je mee beginnen aan het begin van week 41 in je zwangerschap. Het zou je energiestromen beïnvloeden in je lichaam. Hierdoor zou de bevalling op gang komen, maar ook hier is geen 100% zekerheid van.

Voetreflexmassage:

Met de voetreflexmassage prikkel je de zenuwbanen, dit doe je door de voeten te masseren. Hiervan ga je ontspannen, wat weer zorgt voor vroegtijdige weeën. Er schijnt aan de binnenkant van je voet een drukpunt te zitten en die is verbonden met je baarmoeder. Bij het masseren van dit punt kan het ervoor zorgen dat je eerder gaat bevallen, dit blijkt uit een theorie.

Tepels masseren:

Bij het masseren van de tepels gaat je lichaam oxytocine aanmaken. Dit stofje zou weeën opwekken, blijkt uit onderzoek. Hier moet je alleen wel alle tijd voor nemen, want met vijf minuten kom je er niet. Je zou het een kwartier tot drie uur per dag moeten doen, anders heeft het geen effect.

Seks:

Niet iedereen heeft behoefte aan seks tegen het einde van de zwangerschap. Toch zou seks helpen om de bevalling op gang te zetten. Bij een orgasme zou de baarmoeder samentrekken, hetzelfde als wanneer je weeën hebt. Daarom wordt gedacht en gezegd dat het de weeën op gang zet. Verder kan het hormoon prostaglandine wat zit in sperma, de baarmoeder laten samentrekken. Je mag alleen geen seks meer hebben als je vliezen gebroken zijn, het zou namelijk kunnen zorgen voor een ontsteking.

Strippen:

Met strippen probeert de verloskundige de bevalling op te wekken, doormiddel van haar vingers. De vingers worden in de baarmoedermond naar binnen gebracht rondom het hoofdje van je baby, het zijn voorzichtig ronddraaiende bewegingen. Met strippen zou je de vliezen scheiden van de baarmoederwand, rondom de baarmoedermond. Om dit te kunnen moet je wel al wat ontsluiting hebben. Wanneer je die vliezen gaat losmaken gaat je lichaam prostaglandine aanmaken, wat zorgt voor ontsluiting en vroegtijdige weeën.

Bevalling inleiden:

Wanneer alle manieren niet werken, moet je toch echt afwachten tot de weeën op gang komen. Als het bevallen niet vanzelf gaat, dan wordt het medisch ingeleid in het ziekenhuis met 42 weken en soms wel eerder. Dit wanneer er bijvoorbeeld problemen zijn waardoor je wel echt eerder moet bevallen.

Bron: zwangerenportaal.nl