Sparen maar: dit is de exacte leeftijd waarop je leven het duurst is

21.12.2022 08:44

Wanneer je de leeftijd van 30 jaar passeert, dan is dat voor veel vrouwen altijd even een moment. De fijne twintiger jaren zijn voorbij en je voelt je vaak ook meteen een stuk ouder. Ondanks dat je dat natuurlijk nog helemaal niet bent. Maar naast dat krijg je ook te maken met een hele hoop uitgaven. Dat wordt dus even goed doorsparen. 

Het allerduurste levensjaar komt vanaf de leeftijd van 30 jaar een stuk dichterbij, volgens onderzoek.

Leeftijd duurste levensjaar

Britse kredietbedrijf ClearScore heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de leeftijd van 31 jaar het duurste levensjaar is. Maar waarom is dit? Volgens het onderzoek komt dit door de belangrijke en bijzondere mijlpalen die je te wachten komen te staan in je leven. Denk hierbij aan een huis kopen, trouwen en kinderen krijgen. Deze bijzondere en mooie gebeurtenissen gebeuren rond de leeftijd van 31 jaar, volgens onderzoek.

Sparen maar

“Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren”, zegt Justin Basini, hoofd van ClearScore.

Het hangt er enorm vanaf wat je uitgaves zullen zijn in je duurste levensjaar, het ligt eraan hoe je levensgebeurtenissen verlopen. Toch is volgens het onderzoek zo gebleken dat je bij de leeftijd van 31 jaar een bedrag van maar liefst 49.000 euro moet hebben op je spaarrekening. Dit zodat je al die mijlpalen in je leven kunt betalen.

De Millennials

Het leven kan nou eenmaal moeilijk zijn voor millennials, maar naast dat dus ook mega duur. Onderzoek geeft ook aan dat 33 procent van de 25 tot 34-jarigen nog steeds afhankelijk zijn van hun ouders. Dat zijn nog best wel veel mensen, toch? 66 procent van de ondervragende heeft aangegeven dat ze afgelopen jaren genoeg geld hebben gespaard om alles voor elkaar te krijgen. Maar dat er toch nog een aantal mensen afhankelijk zijn van hun ouders als het gaat om geld, is nu duidelijk geworden. Wees papa en mama maar enorm dankbaar als ze je ook ondersteunen met geldzaken.

Bron: marieclaire.nl