Ouders liggen onder vuur: ze laten hun baby van amper 6 maanden waterskiën

12.01.2023 13:06

Kinderartsen hebben kritiek op een Amerikaans stel, want ze hadden hun baby van net zes maanden op een zelfgemaakt board laten waterskiën. De beelden van baby Rich, waarbij hij zich vastklampt aan een rekje terwijl hij wel door het water glijdt met een lach op zijn gezicht, gaan de hele wereld over. De deskundigen zeggen ook dat de ouders hun baby helemaal niet zulke kunstjes hadden mogen laten uitvoeren. 

De vereniging van Amerikaanse kinderartsen stelt dat baby’s en peuters kunnen verdrinken in een paar seconden, dit is omdat hun spieren niet lang genoegen beheersen. Bovendien hebben jonge baby’s ook nauwelijks controle over hun nekhouding.

Babyzwemmen

Het officiële advies luidt dat jongen kinderen altijd binnen handbereik gehouden moeten worden als ze op of om het water zijn. De ouders van Rich zeggen dat ze hem hebben voorbereid, ze lieten hem op babyzwemmen en daar ging hij op het droge oefenen met het waterboard. Ze laten dit ook op hun Instagram zien:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Casey Humpherys (@caseyhumpherys)

De foto’s en video’s die vader Casey had gedeeld op Instagram, lokken reacties uit die verontwaardig zijn. De ouders worden voor roekeloos en overantwoord gedrag beschuldigd. “Dit kind loopt het risico te verdrinken of ernstig gewond te raken zodra hij zichzelf loslaat”, schrijft iemand.

Avontuurlijke opvoeding

Toch zijn er gelukkig ook ouders die het juist op prijs stellen dat ze baby Rich een avontuurlijke opvoeding geven. “De meeste kritiek komt van mensen die oprecht bezorgd zijn en het beste voorhebben met ons kind”, zei moeder Mindi Humpherys op de Amerikaanse tv-zender ABC.

Ze zei ook dat ze het waterskiën eerst met de arts heeft besproken. “Die was enorm onder de indruk van wat Rich allemaal al kan als je naar zijn leeftijd kijkt. Hij zei dat het prima was en dat we ons geen zorgen hoefden te maken.”

Bron: RTL Nieuws