Dít is ons beste recept voor een lekker, makkelijk én mooi bananenbrood
Wil je ook lekker gaan bakken dit weekend? Dat snappen we, want al bak je meestal niet, nu heb je er dankzij de crisis alle tijd voor.
Cakeblik klaar? Bananenbrood bakken, maar! We delen een fijn recept met jullie.
Dit is het eindresultaat:
Je ingrediënten:
- 5 rijpe bananen, 1 gele banaan als decoratie
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 2 el agavesiroop
- handje pecannoten
- handje amandelen
- 150 gram bevroren blauwe bessen
- snuf bruine basterdsuiker
Zo maak je ‘m:
-
- Je prakt de bananen fijn (bewaart dus 1 banaan) en je voegt de eieren toe.
- Je mixt het met de bloem, gewoon met een lepel.
- Dan voeg je de baking soda, de kaneel en het zout toe. Daarna de agavesiroop.
- Je maalt een handje pecannoten en een handje amandelen fijn tot het kleine stukjes zijn. Voeg dit aan de mix toe.
- De blauwe bessen mogen erbij.
- Alles gaat in je ingevette cakeblik (of een cakeblik met bakpapier erin).
- Je topt het af met plakken halve banaan, pecannoten en plukjes bruine basterdsuiker. Je kunt er eventueel ook stukjes chocolade op gooien, maar dat maakt ‘m wel iets minder gezond.
- 40 minuten op 180 graden in de oven
- Tadaa, klaar. Een serveertip: rooster een plak bananenbrood in de broodrooster en smeer er gezouten roomboter op. Jammie.
Bron: Instagram Lynn van de Vorst