
Dít is ons beste recept voor een lekker, makkelijk én mooi bananenbrood

Cakeblik klaar? Bananenbrood bakken, maar! We delen een fijn recept met jullie.
Dit is het eindresultaat:
Je ingrediënten:
- 5 rijpe bananen, 1 gele banaan als decoratie
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 2 el agavesiroop
- handje pecannoten
- handje amandelen
- 150 gram bevroren blauwe bessen
- snuf bruine basterdsuiker
Zo maak je ‘m:
-
- Je prakt de bananen fijn (bewaart dus 1 banaan) en je voegt de eieren toe.
- Je mixt het met de bloem, gewoon met een lepel.
- Dan voeg je de baking soda, de kaneel en het zout toe. Daarna de agavesiroop.
- Je maalt een handje pecannoten en een handje amandelen fijn tot het kleine stukjes zijn. Voeg dit aan de mix toe.
- De blauwe bessen mogen erbij.
- Alles gaat in je ingevette cakeblik (of een cakeblik met bakpapier erin).
- Je topt het af met plakken halve banaan, pecannoten en plukjes bruine basterdsuiker. Je kunt er eventueel ook stukjes chocolade op gooien, maar dat maakt ‘m wel iets minder gezond.
- 40 minuten op 180 graden in de oven
- Tadaa, klaar. Een serveertip: rooster een plak bananenbrood in de broodrooster en smeer er gezouten roomboter op. Jammie.
Bron: Instagram Lynn van de Vorst