Nienke Plas over hartafwijking pasgeboren dochter: ‘De nachtmerrie van elke ouder’

01.02.2023 08:46

Harley is het pasgeboren dochtertje van Nienke Plas en haar liefde Resley. Het meisje blijkt een hartafwijking te hebben. “De achtbaan waar geen enkele ouder wil instappen.”

Ze laat het zien in haar vlogs.

“Ik weet niet eens waar ik moet beginnen, misschien moet jij maar praten”, zegt ze als ze samen met Resley in het ziekenhuis is afgelopen weekend. Maar ook hij weet niet goed wat hij moet zeggen: “Nee, ik kan het niet.”

Operatie

“Het is niet een situatie waar je je in wil bevinden. Het is echt akelig, bij de spoedeisende hulp. Er zit te weinig zuurstof in haar bloed.” Dat is alarmend, vinden de artsen. En het blijkt inderdaad foute boel te zijn. “Ze heeft een hartafwijking, daar is ze mee geboren. Het kan geopereerd worden, ze gaat ook geopereerd worden, maar het was echt even kantje boord. Ze moeten het goed stabiel houden. Dit is de nachtmerrie van iedere ouder. Zo’n heftig, gekke, leipe rollercoaster waar je in zit. We blijven heel positief. We hebben goede moed. Ze is sterk.” Resley: ‘We zijn gewoon blij dat we nu hier zijn met haar. Het lijkt een slechte film waarin we zitten. Alle dingen die je verwacht maak je opeens mee. Artsen vertellen je dan dat het ook verkeerd kan aflopen, dat je daar rekening mee moet houden, dat het ernstig is. Je gaat van het ene ziekenhuis naar het andere. Zulke hummeltjes op deze kinderafdelingen. Echt intens.’

Harley is afgelopen zaterdag geopereerd. Nienke bleef slapen in het ziekenhuis vertelt ze. “Je hele leven staat op zijn kop. Ze doet het echt heel goed”, sluit Nienke de vlog af. “Ze doet het ook grotendeels vanzelf. Medicatie wordt steeds meer afgebouwd en als ze zo doorgaat mag ze heel snel van de intensive care af.”

Bron: YouTube