Moeder ligt onder vuur omdat ze wijnvlek van haar baby weg wil laten laseren

23.07.2022 21:12

‘Ik doe het om mijn kind later te helpen’, zegt een moeder op social media. Duizenden andere mensen zijn boos op haar, omdat ze de wijnvlek van haar baby wil laten weglaseren.

Brooke en Kewene hebben samen twee kinderen, dochter Amarni en hun pasgeboren zoon Kingsley, die nu zes maanden oud is. Er zit een wijnvlek op de helft van zijn gezicht – geïdentificeerd als een portwijnvlek. M

oedervlekken met een wijnvlek zijn meestal onschadelijk, maar als ze in het gezicht zitten, vooral boven het oog, kunnen ze in verband worden gebracht met glaucoom en een zeldzame neurologische aandoening die het Sturge Weber-syndroom wordt genoemd.

Sturge-Weber-syndroom veroorzaakt toevallen en andere handicaps, terwijl glaucoom het gezichtsvermogen beïnvloedt en blindheid kan veroorzaken. Helaas werd Kingsley gediagnosticeerd met beide. “Het ding met wijnvlekken is dat ze progressief zijn, wat betekent dat ze na verloop van tijd zullen veranderen en donkerder worden”, zei Brooke. Het kan dan gevaarlijk gaan bloeden. “Als een wijnvlek eenmaal in dit stadium komt, is het vaak erg moeilijk te behandelen en heeft laser nauwelijks effect, omdat de huid al veel te beschadigd is.”

Laat die wijnvlek zitten

Brooke heeft er daarom voor gekozen de vlek weg te laten laseren. Sinds ze dat met de buitenwereld heeft gedeeld, krijgt ze bakken kritiek over zich heen. Het doel van de laserbehandelingen is niet om de moedervlek te ‘verwijderen’, maar om de huid gezond te houden, om verdere schade aan het gebied te voorkomen.” De familie ondergaat momenteel de behandeling bij Kingsley en staat elke dag versteld van hem. Maar de keuze om de vlek te behandelen is bekritiseerd door moeders op TikTok, die haar een ‘monster’ noemde nadat ze er een bericht over had gedeeld.

Iemand zei: “Denk niet dat ik mijn baby zou kunnen laseren.” Een ander merkte op: “Die moedervlek is nauwelijks zichtbaar, wat je hem aandoet is verschrikkelijk, het is meer voor jou dan voor hem.” Iemand anders zei: “Heb je een baby dood gelaserd?” [sic] “Gehersenspoelde moeder maakt haar kind onzeker zodra hij uit de baarmoeder komt”, klonk het ook. Brooke weet niet wat ze met al het commentaar aan moet. Brooke: “Eerlijk gezegd, toen ik voor het eerst de negatieve opmerkingen begon te lezen, moest ik huilen. Ik had een hele berg schuldgevoelens en daardoor twijfelde ik aan mijn beslissing. Hoewel ik wist dat ik het juiste deed, speelden de wrede woorden nog steeds door mijn hoofd.” 

Bron: Hull Daily Mail