Deze 5 dingen doen ouders van de meest succesvolle kinderen volgens de wetenschap

31.08.2022 11:47
succesvolle kinderen

Iedereen wil graag gezien worden als trotse ouders van hun kinderen. Maar hoe krijg je die succesvolle kinderen?

Iedereen wil graag gezien worden als trotse ouders van hun kinderen. Om trotse ouder te zijn doe je enorm je best je kind het naar de zin te maken. Je geeft je kind de beste ondersteuning, vaardigheden, voeding en liefde. Vaak is er een strijd tussen ouders wie het nou het beste doet, wie geeft het kind nou het beste leven.

Heeft het gedrag te maken met de opvoeding?

5 dingen die ouders kunnen doen om succesvolle kinderen te krijgen volgens de wetenschap:

 1. Zorg voor een goede familieband

Er is bij een groep van 400 mannen onderzoek gedaan in het kader van het project Grant Studie. Hierin waren de studenten van Harvard University betrokken bij. Levensstijl, opvoeding, relatiekeuzes en de impact hiervan. Dit alles volgde hun studie op om te kijken bij de studenten hoe hier over werd gedacht. Dit gebeurde doormiddel van vragenlijsten, analyses en enquêtes. Dit is 75 jaar gedaan, zodat je het meeste inzicht kreeg van het uitgebreide onderzoek. Uit dit onderzoek moest blijken dat goede gezondheid en geluk niks te maken heeft met geld en hard werken. Ze zeggen daarom ook altijd: ”Geld maakt niet gelukkig.” Een goede familieband creëren met elkaar is de belangrijkste sleutel van geluk. Een kind heeft liefde en aandacht nodig, geen geld.

 

2. Op een goede manier je kind prijzen

Het is belangrijk op een verschil te zien tussen zelfvertrouwen en arrogantie hebben. Het is daarom belangrijk dat je je kind op een goede manier prijst. ‘Volgens het onderzoek van Carol Dweck, hoogleraar psychologie aan de Stanford University, helpt het prijzen van uw kind voor de inspanningen in plaats van voor hun capaciteiten een leven lang een positieve groeimindset te voeden.’

Als je kind bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd wint, of een schoolquiz. Geef dan complimenten voor zijn harde werken en prestatie. Het gaat erom dat je je best doet, en niet om die mooie medaille die geworden kan worden. En als je iets wint, moet het kind weten dat het vooral gaat om eerlijkheid en de juiste mentaliteit. Dit het belangrijkste voor het beste eindresultaat.

 

3. Leer je kinderen de huishoudelijke taken

Naast dat het belangrijk is dat je kind zijn of haar huiswerk af heeft, zijn huishoudelijke taken ook belangrijk om mee te krijgen. Als kinderen zelf leren om een eigen broodje klaar te maken, hun eigen kamer op te ruimen en netjes te houden en alles wat komt kijken bij huishoudelijke taken. Dan zullen ze eerder op eigen benen staan en zijn ze onafhankelijk. ze zullen hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

 

4. Hoge verwachtingen voor succesvolle kinderen

”Een kind onderdruk zetten is niet de juiste instelling van ouders om mee te geven aan het kind.” Dit is wat iedereen denkt, maar nee. Het is juist goed om hoge eisen te stellen en je kinderen er constant aan laten herinneren. Dit blijkt weer uit een onderzoek van Universiteit van Sussex, Verenigd Koninkrijk. Door het onder druk zetten leiden kinderen een fatsoenlijk leven en dat zorgt voor succesvolle kinderen.

 

5. Ouders helpen kiezen van partner

De juiste partner kiezen is belangrijk voor een goede toekomst. Volgens onderzoekers van de Washington University, St. Louis, is het bewezen dat als je een huwelijk hebt met de juiste persoon, je zelf ook een beter leven krijgt. Hieronder vallen beter presteren op het werk, promoties maken, tevreden zijn over jezelf en financiële zekerheid. Dit is anders in vergelijking met degenen die een slecht huwelijk hebben. Deze mensen hebben minder kans op groot succes.

Steeds vaker gebeurt het dus dan hij of zij toestemming vraagt aan de ouders, voordat ze gaan settelen met diegene. Ouders hebben natuurlijk meer levenservaring en meer kennis van de samenleving.

Bron: Mom Junction