Bewezen: mannen zijn beter in het verschonen van een luier

23.11.2021 18:58

Misschien dacht je dat je het het beste kon als moeder, maar nee: vaders blijken beter te zijn in het verschonen van een luier. Wetenschappelijk onderzoek bewijst het.

Uit onderzoek blijkt dat mannen zo’n 36 seconden nodig hebben om een luier te verschonen. Vrouwen doen er gemiddeld zo’n twee minuten en vijf seconden over.

Bedankt, schat

Hoe dat komt? Mannen kunnen het vlug omdat ze het als een taak beschouwen die ze snel achter de rug willen hebben. Vrouwen nemen meer hun tijd en doen nog een hoop met zalfjes en de beentjes insmeren. Vrouwen zijn ondertussen vaak bezig met spelen en een band opbouwen met hun baby. Dit terwijl mannen veel efficiënter te werk gaan. Dus ja, dan is dat verschil in tijd wel te begrijpen. Wij vrouwen nemen graag onze tijd voor het momentje op de commode met onze kleintjes.

Lees ook
Mannen met deze 5 sterrenbeelden zijn de liefste vaders

Maar er is nog een reden: mannen kunnen minder goed tegen de kaklucht van hun eigen kinderen. Daarom willen ze de klus van de volle luier zo snel mogelijk gedaan hebben. Hop, doen wat ze moeten doen en weer door. Dat kunnen vaders als geen ander.

Bron: Nappies