Mag je mozzarella eten in je zwangerschap?

02.12.2022 08:55

Als je zwanger bent mag je helaas niet alles meer eten, ook al heb je er enorm veel zin in. Waarschijnlijk weet je niet uit je hoofd wat je wel en wat je niet mag. Zoals mozzarella, mag dit in je zwangerschap?

Je mag namelijk bepaalde kazen ook weer niet eten in je zwangerschap, vanwege de listeria bacterie.

Mozzarella in je zwangerschap

In je zwangerschap mag je gelukkig gewoon mozzarella blijven eten. Mozzarella is een zachte kaas en het wordt gemaakt van buffelmelk of koeienmelk. Beide soorten mozzarella varianten mag je eten als je zwanger bent. Bij het bereiden van de mozzarella verhitten ze het met minstens 95 graden Celsius, zodat het de juiste structuur krijgt. Doordat het eerst verhit wordt, gaan de bacteriën dood en het bevat daardoor ook geen rauwe melksporen. De mozzarella geeft daarom ook geen risico voor je kleintje en het is geheel veilig om te eten.

Buitenland

In het buitenland is het wel belangrijk om even te checken bij de kaasboer of in het restaurant of de kaas is gemaak van gepasteuriseerde melk. Als het gemaakt is van verse, rauwe melk en als de kaas niet verhit wordt, moet je het toch helaas laten staan en mag je het niet eten.

Misschien kan dit je helpen, dit staat er op de verpakkingen in het buitenland als het rauwe melk bevat:

• In het Frans: ‘au lait cru’
• In het Italiaans: ‘latte crudo’
• In het Spaans: ‘leche cruda’
• In het Duits: ‘Rohmilch‘

Calcium

Tijdens je zwangerschap kun je dus nog gewoon volop genieten van mozzarella. Daarentegen is het ook nog eens heel nuttig, want het bevat genoeg calcium en andere voedingsstoffen. Wanneer je zwanger bent heb je ongeveer 1200 milligram nodig. Je baby gebruikt je calcium ook om een sterk beendergestel en gezonde tandjes te krijgen. Als je dus te weinig calcium binnen krijgt in je zwangerschap, kunnen je botten makkelijker breken. In een portie mozzarella van 40 gram zit al ruim 160 mg aan calcium.

Bron: meervoormamas.nl

 

In samenwerking met Mama Magazine