‘Kinderen die zijn geboren in september zijn slimmer en succesvoller’

09.09.2019 09:18

Zijn je kinderen deze maand jarig? Dan kun je een extra feestje vieren. Want kinderen die in deze maand jarig zijn, zouden slimmer en succesvoller zijn.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat ‘september-baby’s’ mogen rekenen op extra succes in hun leven. Dat komt met name doordat zij als oudste kinderen in een groep worden gezet op de basisschool.. Dat ze de oudste zijn in een leerjaar geeft kinderen een boost. Ze voelen zich hierdoor bijvoorbeeld zelfverzekerder en dat is te merken in hun schoolwerk. Ze durven meer en leren makkelijker zelfstandig. Er zijn meer dan 1,2 miljoen kinderen onderzocht en de kinderen die in augustus zijn geboren en dus de jongsten zijn in hun klas, zouden juist de negatieve effecten hier van merken.

Dat voordeel op de basisschool zorgt ervoor dat de september-kinderen beter leren en daarom ook sneller verder studeren. Dat zorgt er weer voor dat ze later een betere baan vinden en gemiddeld gezien een beter salaris krijgen. Kortom: dat voordeel in de klas merken ze nog hun hele leven,

Bron: Business Insider