Kinderen die goed kunnen liegen zijn slimmer dan gemiddeld

23.12.2019 15:59

Weet je kind altijd wel een leugen te verzinnen? Kan je zoon of dochter zichzelf goed uit een verhaal kletsen? Dat is beter dan je denkt.

Want kinderen die goed kunnen liegen tegen hun vader of moeder vragen, zijn slimmer dan gemiddeld.

Dit hebben onderzoekers bewezen. Het kost de ouder soms de nodige frustratie, maar liegen is zo erg nog niet. Want het is een teken van intelligentie, stellen wetenschappers. Vanaf een jaar of 2 komen de eerste leugens. Heb je dat koekje helemaal zelf opeten? ‘Nee, mama, echt niet’.

Uit een studie waar The New York Times over schrijft blijkt iets interessants. Wanneer kinderen een speeltje achter hun rug hebben liggen en daar niet naar mogen kijken van de onderzoekers, zijn degenen die tóch stiekem spieken het slimst. Of nou ja: vooral de kinderen die hebben gespiekt maar tegen de onderzoeker liegen dat ze hebben gespiekt. Zeker 80 procent van kinderen van 4 jaar of ouder liegt om zoiets, dus voel je vooral niet gepasseerd als moeder als je kind liegt. Het hoort bij de opvoeding.

Het IQ met kinderen die goed kunnen liegen vergeleken met kinderen die niet goed kunnen liegen, verschilt wel tot 10 punten. Maar de kinderen die helemaal niet spiekten naar het speeltje achter hun rug, die zijn nog altijd het allerslimst. Maar die komen maar weinig voor, aldus de onderzoekers.

Volg ons ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: New York Times