Je krijgt een langere baby als je in je zwangerschap aardappel of radijs eet

09.12.2022 12:11

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te letten op je voeding en om gezond te eten. Het heeft namelijk allemaal invloed op je ongeboren baby. Nu is bijvoorbeeld een onderzoek gedaan naar welk eten de ontwikkeling van je baby beïnvloed. 

Wil je dat je een langere baby krijgt? Lees dan snel verder.

Onderzoek

Het eten van groente en fruit is gezond zoals de meeste mensen natuurlijk wel weten. Maar het eten van bladgroenten, knolgewassen en fruit tijdens je zwangerschap heeft invloed op de ontwikkeling van je ongeboren kindje. Uit een onderzoek blijkt dat als je 10 gram extra bladgroente per dag zou eten gedurende de zwangerschap, dit zorgt voor een toename van 1.78 centimeter in de hoofdomtrek van je baby. Als je knolgewassen zou eten zorgt het ervoor dat je een langere baby krijgt. Bij knolgewassen moet je denken aan aardappel en radijs. En tot slot zou het eten van fruit ervoor zorgen dat je ongeboren baby zwaarder wordt.

Vitaminen en mineralen

In je zwangerschap is je lichaam druk bezig met de ontwikkeling van je kindje, voor het maken van alle weefsel, maar ook het extra bloed. Hiervoor is extra behoefte aan vitaminen en mineralen. Gezond eten is daarom belangrijk om hiervan genoeg binnen te krijgen.

  • Het zorgt voor een goede en gezonde groei van je baby.
  • Het voorkomt teveel gewichtstoename tijdens je zwangerschap.
  • Het zorgt voor een toename van het bloedvolume.
  • Het voorkomt complicaties tijdens je zwangerschap.
  • Het zorgt ervoor dat je voldoende productie hebt en goede borstvoeding.

Gezond eten

Ook is er een onderzoek gedaan door het AMC, waaruit bleek dat de hoeveelheid die je eet in je zwangerschap ook invloed heeft op de gezondheid van je kindje voor de rest van zijn of haar leven. Als je baby tekorten krijgt in de zwangerschap, kan het gevolgen hebben op de gezondheid. Ook op latere leeftijd zal je kind hier last van hebben. Elk moment van je zwangerschap moet je goed eten, want elk trimester gebeurt weer wat nieuws.

  • In het eerste trimester helpt gezond eten om organen goed aan te leggen. Ook is de kans op psychische klachten en hart- en vaatziekten kleiner.
  • In het tweede trimester is je lijf bezig met nog verdere ontwikkeling van alle organen. Als je de juiste voeding, vitaminen en mineralen binnenkrijgt, helpt dit om nierziekten en luchtwegaandoeningen te voorkomen.
  • In het derde trimester zijn in principe alle organen ontwikkelingen, maar moet het nog verder ‘rijpen’. Alsnog moet je wel gezond blijven eten. Dit helpt je ongeboren baby om onder andere de gezond suikerstofwisseling aan te leggen.

De conclusie is dus eigenlijk dat eten een enorme invloed heeft op je ongeboren baby, dus het is belangrijk om hier goed op te letten.

Bron: babyopkomst.nl