Ja, er komt meer sneeuw onze kant op: op deze dag van de week gaat het gebeuren

23.01.2023 16:28

Afgelopen week viel er in verschillende delen van het land sneeuw. De kans dat het weer gebeurt deze week is aanwezig. Dit zijn de dagen dat de kans op sneeuw het grootst is. 

Voor de liefhebbers van een winterzonnetje is er helaas slecht nieuws, want deze week blijft het vooral grijs en kil. Het enige fijne is dat het droog blijft op de meeste plaatsen.

Maandag

Op maandag begint de week bewolkt en is er kans op wat motregen. Maar als je in Limburg woont, dan kun je al gelijk een beetje sneeuw zien. In de rest van het land is het nevelig met zo’n 2 tot 4 graden.

Dinsdag

Vannacht is de kans groot dat de temperaturen iets gaan zakken onder het vriespunt. Dinsdag begint de dag met wat mist, maar de temperaturen blijven wel hetzelfde als op maandag. Het enige goede nieuws is dat de zon iets vaker door zal komen.

Woensdag

In de nacht naar woensdag zal het een heel stuk kouder worden en kan de temperatuur dalen tot zelfs -5 graden. Een extra deken is dus geen overbodige luxe. Overdag op woensdag zal er veel bewolking te zien zijn en op die plekken zullen de temperaturen niet uitkomen tot boven het vriespunt.

Donderdag: kans op sneeuw

Je zou donderdagochtend zomaar wakker kunnen worden in een witte wereld. Er gaat namelijk neerslag vallen in de nacht naar donderdag en de kans is dan ook groot dat de lucht nog koud is. Hierdoor kan de neerslag zich vormen in (natte) sneeuw of ijzel aannemen. Daarom kan het ook glad zijn op de weg donderdagochtend. De neerslag zal overdag boven het zuidoosten blijven hangen. In de rest van het land zijn de temperaturen iets zachter en wordt het zonnig. In het noorden zou het zelfs richting de 9 graden kunnen gaan.

Weekend

Maar het is natuurlijk ook fijn om te weten hoe het weekend eruit gaat zien. Het blijft op vrijdag en zaterdag relatief koud en in de nacht is er lichte vorst. De temperaturen gaan vanaf zondag weer iets omhoog, maar toch blijf het nog wel wisselvallig. Maar dat zijn we hier in Nederland wel gewend.

Bron: libelle.nl

In samenwerking met Mama Magazine