Is een duur potje babyvoeding beter voor je kind dan een potje van een goedkoop merk?

23.01.2023 16:53

Voor veel ouders is voeding uit een potje makkelijk voor onderweg of voor als je weinig tijd hebt. Gelukkig zijn er veel opties wanneer het gaat om potjes voeding. Maar wat kun je het best kopen? Een duur potje of toch de goedkopere variant? 

Een kind groeit snel in de eerste levensjaren. In het eerste jaar verdriedubbelt het gewicht en de lengte van je kindje verdubbelt. Voeding is daarom vanaf het begin erg belangrijk.

Hier moet je op letten

Het is belangrijk dat kleine baby’s niet te grote porties binnen krijgen. Meestal kun je met een potje meerdere porties geven. Begin dus met een paar lepeltjes en bouw dit rustig op. Babyvoeding uit een potje lijkt misschien minder gezond, dit is niet het geval. Het is vaak net zo gezond als verse voeding. Het is wel belangrijk dat er voldoende ijzer in zit. Daarnaast zijn onverzadigde, goede vetten ook belangrijk.

Regelgeving voor babyvoeding

In Nederland kan je niet zomaar babyvoeding op de markt brengen. Er zijn een hoop eisen waar de potjes voeding aan moeten voldoen: in Nederland geldt de Warenwetregeling Zuigelingenvoeding en Warenwetregeling Babyvoeding. Met deze regelgevingen wordt er voor gezorgd dat baby’s de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Potjes bevatten dus vaak ijzer en onverzadigde vetten en daarnaast kan er in een potje rond de 75 gram groente zitten. Volg de richtlijn om vlees pas te gebruiken vanaf de leeftijd van 6 maanden. Bewaarmiddelen of kleurstoffen in potjesvoeding zijn wettelijk verboden.

Wat is het verschil?

Het maakt dus niet heel veel uit of je kiest voor een duur merk of een goedkoop merk. Met potjes voeding weet je in ieder geval dat je kindje de nodige voedingstoffen binnenkrijgt. Het moet namelijk eerst goedgekeurd worden voordat het op de markt komt. Als je voor potjes voeding kiest, zorg er dan voor dat het gevarieerde smaken zijn. Zo stimuleer je de eetontwikkeling van jou kindje. Hou er ook rekening mee dat de smaak soms afgevlakt kan zijn en dat dit niet ideaal is voor de smaakontwikkeling. De potjes afwisselen met vers eten zou volgens experts aan te raden zijn, en na 1 jaar helemaal overstappen op vers eten.

 

Bron: Oudersvannu.nl, Zwangerenportaal.nl

In samenwerking met Mama Magazine