Als je een hydrofiele doek over de kinderwagen hangt, wordt het 7 graden warmer

18.07.2022 17:19

De temperaturen lopen flink op deze dagen: het kwik kan in Nederland de 40 graden aantikken. Voor volwassenen warm, maar voor jonge kindjes is het helemaal uitkijken. Zeker als je met de kinderwagen op pad gaat.

Want je denkt misschien je baby of dreumes koeler te houden door een doek over de kinderwagen of buggy te hangen, maar dat is niet zo.

Neem geen risico

Volgens experts wordt het gemiddeld 7 graden warmer als je een hydrofiele doek over de kinderwagen hangt. Zeker als de zon er ook op schijnt, kan het levensgevaarlijk zijn. Binnen een half uur kan het al leiden tot oververhitting, zeggen experts van een onderzoek van TUV Nederland in opdracht van Stichting Veilig Kind. En dat geldt niet alleen voor hydrofiele doeken: alle vormen van te veel afdekken, dus ook de kap van de buggy bijvoorbeeld, kunnen leiden tot oververhitting. Dat is voor een baby sneller gevaarlijk dan je denkt: je kind kan oververhit raken en dat kan de wiegendood tot gevolg hebben. Neem dus geen enkel risico en laat je kind zoveel mogelijk uit de zon en uit een warme, dichte plek.

Je kunt je kinderwagen het beste zo vrij mogelijk laten. De speciale zonnekap lijkt ongevaarlijk, maar is het helaas ook niet: de temperatuur kan hiermee 6 tot 11 graden oplopen. Iets wat maar weinig moeders weten. Laat het open en laat de wind er zoveel mogelijk doorheen waaien. Kleed je kind desnoods alleen in een luier aan en smeer je baby in met factor 50. Een parasol op de kinderwagen is de veiligste manier om je kindje schaduw te bieden. En dat geldt niet alleen voor kinderwagens en buggy’s, maar uiteraard ook voor maxi cosi’s en andere vervoersmiddelen.

Bron: 24Baby