Het ideale drankje voor deze koude dagen: een hot gin-tonic

02.12.2022 09:05

Een ijskoude gin-tonic: enorm lekker om te drinken in de zomer. Maar in de winter hebben we toch liever een warm drankje, dus daar is nu een oplossing voor bedacht die eigenlijk heel simpel is. Namelijk een warme versie van het alcoholische gin-tonic drankje: ook wel de ‘hot gin-tonic’ genoemd.

Rillend op de bank zitten, omdat je het zo koud hebt is ook niet de bedoeling. Met dit heerlijke drankje zul je het weer snel warm krijgen en heb je geen warm en zacht dekentje meer nodig.

Hot gin-tonic ingrediënten

De meeste zullen er niet over nadenken, maar veel van de lekkere zomerdrankjes kun je ook gewoon omtoveren tot een heerlijk warm winterdrankje. Zoals nu de hot gin-tonic, het perfecte drankje in de winter die lekker warm is. Met maar een paar kleine aanpassingen kun je genieten van dit lekkere verwarmende drankje. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor één glas hot gin-tonic:

  • 30 milliliter jenever
  • 100 milliliter tonic
  • 2 theelepels suikersiroop (los 100 gram kristalsuiker op in 100 milliliter water op laag vuur totdat de suiker is opgelost, laat afkoelen) Suikerstroop is in een afgesloten beker in de koelkast lang houdbaar.
  • 1 handvol bevroren bessen

Klaarmaken

Stap 1: Pak een steelpannetje en voeg alle ingrediënten toe.

Stap 2: Verwarm alles langzaam op een middelhoog vuur, maar het mengsel mag niet gaan koken. Hier moet je dus goed op letten.

Stap 3: Giet vervolgens het warme gin-tonic drankje in het mooiste glas die je in huis hebt staan.

Stap 4: Vul het eventueel aan met een schijfje sinaasappel, kaneelstokjes of iets anders lekkers voor een extra touch up.

Stap 5: Vervolgens kun je het drinken en ervan genieten, dus cheers!

 

Zie hier het resultaat van het alcoholische hot gin-tonic drankje:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kaviareň MIER (@kaviarenmier)

Bron: libelle.nl