Het drankje van deze zomer: een grapefruit gin spritz

09.06.2022 13:59

Een spritz is allang niet alleen maar een Aperol Spritz: een spritz betekent eigenlijk gewoon een beetje bubbels mengen met iets anders. Deze zomer ga je voor de grapefruit variant.

Tenminste, als je een beetje hip wilt zijn en mee wilt doen met de rest.

De combinatie van grapefuit, gin en prosecco is bijzonder lekker en creëert een cocktail die bruisend, licht, verfrissend en goed te doen is in de felle zon. Niet te sterk, fris en een zuurtje. Want dat mierzoete, dat werkt niet als het buiten bloedheet is. Het is echt de perfecte lente- en zomercocktail voor jou en je vrienden om van te genieten.

Zo maak je de grapefruit gin spritz dus

Dit heb je nodig:

  • Gin: kies je favoriete
  • Prosecco: voor bubbels om het zure van de grapefruit in balans te brengen
  • Spa rood
  • Grapefruits, verse zijn het lekkerst

Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker of een kan en meng goed. Als je een cocktailshaker gebruikt, schud dan vooral even. Als je alles gewoon in een kan doet, roer het dan goed door met een lepel of rietje. Schenk in glazen, voeg eventueel ijsklontjes toe en garneer met een schijfje grapefruit en een takje verse rozemarijn. Of wat dacht je van gezellige bloemetjes? Jouw zomerdag is compleet en eerlijk: makkelijker dan dit wordt een drankje bijna niet. Cheers.

Lees ook
Chocolade eten in je zwangerschap zorgt voor een slimmer kind

Bron: Pinterest