Heb jij dít kenmerk? Dan is de kans groot dat je een jongetje krijgt

15.06.2023 10:19
kenmerk jongetje

Veel mensen zijn voor de geslachtsecho reuze benieuwd of ze een jongetje of meisje krijgen. Niet gek dus, dat er veel mythes de ronde doen over het geslacht. Maar het zijn niet voor niets mythes: ze zijn nooit bewezen. Toch lijkt er nu een wetenschappelijk onderzoek waar naar voren komt dat zwangeren met dít kenmerk vaker een jongetje op de wereld zetten. 

Uit Canadees onderzoek blijkt nu dat de beste manier om het geslacht van een baby te voorspellen is de bloeddruk van de moeder te meten.

Dít kenmerk betekent een jongetje

In het onderzoek werd de bloeddruk van 1411 vrouwen onderzocht. De vrouwen met een hogere bloeddruk voordat ze zwanger waren, kregen vaker een jongen. De vrouwen met een lagere bloeddruk, vaker een meisje.

Bloeddruk en cholesterol

Niet alleen werd er gekeken naar de bloeddruk, ook het bloed werd onderzocht voordat ze zwanger raakten en daarna. Bij de vrouwen die een meisje kregen was de gemiddelde bloeddruk 103.3 mmHG voordat ze zwanger raakten. Bij vrouwen die een jongetje kregen was dit 2.6 procent hoger. In het onderzoek werd ook gekeken naar of vrouwen rookten en wat hun cholesterolgehalte was. Dezelfde onderzoekers zeggen dat vrouwen met een gezonde bloeddruk, dus niet hoog of laag, een 50/50 procent kans hebben op een jongetje of meisje.

‘Maatschappij heeft liever een jongen’

Dit onderzoek werd uitgevoerd onder Chinese vrouwen. De reden van het onderzoek is dat er in veel werelddelen, waaronder Azië, nog steeds veel abortussen worden ondergaan omdat de ouders, ofwel de overheid/maatschappij, liever jongetjes geboren ziet worden.

Bron: famme