Grote giftige wolfspin rukt op in Nederland

01.09.2022 09:48

September is weer de maand van de spinnen, maar nu is in heel Nederland een grote giftige wolfspin gesignaleerd. Best eng, of toch niet? Er waren al meer spinnen en insecten aanwezig door te warme temperaturen, maar nu deze spinsoort er ook nog bij.

Je moet er toch niet aan denken om deze spin tegen te komen, bah!

Grote giftige spin: gevaarlijk?

De wolfspin is twee keer zo vaak gezien in Nederland vergeleken met vorig jaar. Doordat het klimaat aan veranderen is in Nederland en daardoor de temperaturen stijgen, zijn er meer insectensoorten aanwezig. Nu dus ook de wolfspin en die is vrij groot en indrukwekkend. Wel kan de spin je bijten als je de spin wilt oppakken, maar dit is zeldzaam. Dit kunnen ze doen uit verdediging, maar deze beet is niet gevaarlijk. De spin is niet agressief en vals, waardoor je bij een beet alleen milde klachten ervaart. Denk maar aan jeuk, branderige pijn, huiduitslag en roodheid.

We hoeven ons dus geen zorgen te maken over de wolfspin, omdat de spin ongevaarlijk is. Het is natuurlijk wel altijd even schrikken en het blijft altijd eng een grote spin. Dit nieuws is massaal gedeeld en brengt eigenlijk onnodige angsten met zich mee.

Bron: ad.nl