In een gelukkig huwelijk kom je als vrouw gemiddeld 10 kilo aan

04.05.2021 19:03

Ben je gelukkig in de liefde? Dan ben je waarschijnlijk lang zo slank niet meer als dat je ooit was. Want happily married betekent gemiddeld 10 kilo zwaarder.

Dat hebben onder andere onderzoekers van de University of North Carolina onderzocht.

Lekker de bank op

Ze keken naar meer dan 8000 mensen en checkten hun gewicht toen ze nog single waren en toen ze getrouwd waren. In de eerste 5 tot 6 jaar van het huwelijk komen vrouwen gemiddeld ongeveer 10 kilo aan. Voor mannen geldt ongeveer hetzelfde: zij komen in die eerste jaren 11 kilo aan. En dat gaat vaak nog wat sneller ook: na 2 jaar is het eerste beetje buik al zichtbaar. Vrouwen die nog aan het daten waren kwamen in eenzelfde periode van 5 tot 6 jaar gemiddeld slechts 5 kilo aan. Logisch, ergens: als je al voorzien bent van een partner, dan hecht je meer waarde aan die reep chocolade op de bank ’s avonds dan aan een sixpack op je buik.

Lees ook
90% van de stellen is minder blij met liefdesleven nadat eerste kind is geboren

Happy wife

Overigens is het wel zo dat juist de gelukkigste stellen wat kilo’s erbij winnen. Ongelukkig getrouwde mensen daarentegen vallen juist alleen maar af. Gelukkig is er ook gezond nieuws voor al die blije lovebirds. Koppels die lang samen zijn, roken over het algemeen minder en drinken minder alcohol. Ook sporten ze vaker en leven ze niet al te wild. Dat is dan weer een mooi extraatje voor je lijf. En ach, geluk zie je sowieso nooit terug in de cijfers op de weegschaal, toch?

Bron: Brightside