Flesvoeding: aan deze vier dingen merk je dat het tijd is om ermee te stoppen

19.09.2022 15:09

Wanneer is nou het juiste moment om te stoppen met flesvoeding? Er zijn vier signalen om erachter te komen wanneer die tijd aanbreekt. Soms blijft het gewoon lastig om te weten wanneer je kind er geen behoefte meer aan heeft.

Of je nou borstvoeding of flesvoeding geeft aan je kind, er komt een tijd dat het tijd is om ermee te stoppen.

Stoppen met de flesvoeding

Er zijn vier verschillende aanwijzingen die wijzen op het stoppen met flesvoeding geven.

Je kind kan zitten

Er komt een tijd dat je kind zelfstandig een paar minuten rechtop kan zitten. Meestal is dit tussen de vijf en zeven maanden. Wanneer die tijd aanbreekt kan je er voor kiezen om over te stappen op een tuitbeker, of je wacht tot je kind nog wat ouder is. Een tuitbeker is een fles met drie gaatjes in de tuit, hier komt de voeding uitgelopen en het kind hoeft hier ook niet aan te zuigen. Sommige kinderen vinden het soms in bedje nog fijn om een fles te krijgen.

Je kind krijgt interesse in vast voedsel

Het kan ook zijn dat je kind interesse gaat krijgen in vast voedsel, groenten en fruit kan je geven vanaf ongeveer zes maanden. Wel is het belangrijk dat je kind zijn of haar eigen hoofd en nek kan dragen. Ook moeten ze vast voedsel willen eten, voordat je de fles weghaalt.

De eerste verjaardag van je kind komt in zicht

Je kunt het beste niet wachten tot je kind al één jaar is, want dan wordt het steeds moeilijker om je kind van de fles af te krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat je kind er gehecht aan raakt, want uiteindelijk moet hij of zij echt over op het vaste voedsel.

Je kind begint met eten van een lepel

Het is natuurlijk fijn als je kind vast voedsel krijgt en dan ook de juiste voedingsstoffen. Als je kind begint met het eten van een lepel, dan moet je de flesvoeding gaan afbouwen.

Bron: Famme

In samenwerking met Mama Magazine