‘Mijn dochter is 2 jaar en weegt al 17 kilo. Volgens het consultatiebureau is ze te zwaar’

10.06.2024 12:51

Als moeder weet je gewoon niet altijd of je het wel goed doet. Wat zijn de keuzes die je maakt voor je kinderen? Deze moeder vraagt om advies: haar dochter zou volgens het consultatiebureau te zwaar zijn voor haar leeftijd.

Wanneer is je dochter te zwaar? En wat zeggen andere moeders over het gewicht van hun kinderen?

‘Dag mamatjes. Zijn hier nog mama’s met zwaardere kindjes. Mijn kleine meid is 2 jaar en half en weegt 17 kilogram en is 90 centimeter groot kleding (98-104). Ik had daarnet m’n afspraak bij Jeugd en Kind, hierbij zagen we een hele grote sprong inhaar gewicht , ze rade mij aan om naar kinderarts te gaan raadplegen nog iemand dit gehad?’

Reacties van andere moeders

Andere moeders reageren met: ‘Ik zou het toch het toch doen, zo’n controle, bij een hele grote sprong in 1 keer. Mijn zoontje is net zo oud en is 10,6 kg‘. ‘Bij zo’n verschil plotseling zou ik het toch even laten onderzoeken’.

Een andere moeder herkent haar verhaal en steekt haar een hart onder een riem: ‘Hier een zoontje van 1 jaar en weegt al een goeie 14kg, is altijd al een grote stevige geweest. Moesten van kind&gezin ook jaar de huisarts omdat hij ver boven het gemiddelde zit maar alles is ok en we moeten ons geen zorgen maken. Ieder kind is anders en groeit op zen eigen manier zowel qua lengte en gewicht. Ik zou me er geen zorgen in maken.’

‘Zou het gewoon aankijken mijn dochter kreeg ook altijd te horen te dik obesitas noem maar op. Nu controle gehad en ze schiet de lengte in en nu moet ik opletten dat ze niet te licht word voor haar lengte (ze is nu 12).. zolang jij en vooral je dochter gezond en gelukkig zijn komt de rest vanzelf’.

‘Ik zou me niet zo’n zorgen maken. Mijn zoontje is tot 3 jaar altijd te lang en te dik geweest. Nu is hij 5 jaar en is 114cm en weegt 18 kilo. Nu is hij dus officieel te klein en te dun. Maar hij is gezond. Dus komt vast allemaal goed.’

‘Aan de stevige kant wees blij! Laat je niet gek maken hoor. Liever stevig dan kunnen ze tegen een stootje. Alleen als jij je zorgen maakt laten checken bij huisarts/kinderarts. Voor nu lekker genieten!’