‘Ik geef mijn vriendin mijn oude babyspullen. Nu zie ik dat ze die op Vinted verkoopt’

07.06.2024 10:50

‘Ik geef mijn oude babyspullen graag aan mijn beste vriendin, die het wat minder breed heeft. Ze is er heel blij mee, zo laat ze weten. Maar opeens zie ik onder haar account op Vinted dat ze mijn spullen verkoopt. En ik weet het zeker, want ik geef haar een week daarvoor nog een leuke slaapzak met beertjes. En opeens zie ik mijn schattige kleertjes in haar online winkel.

Nou, ik weet niet wat ik meemaak. Dat is toch een beetje brutaal en ongepast? Of zie ik dat verkeerd? Ze lijkt elke keer heel blij met mijn spullen. En geloof me, het zijn echt geen oude prullen. Juist hele mooie leggings of truien of slaapzakken die amper zijn gebruikt. Ze zijn nog als nieuw. Ik vind het dan best onbeschoft dat ze dit doorverkoopt. Maar goed, moet ik er wat van zeggen? Ik wil ook niet dat dit tussen ons in komt te staan, want het zijn maar oude spullen en het gaat maar om een paar tientjes bijverdienen.

Het is natuurlijk ook zo dat ze weinig geld heeft en misschien met haar verkopen op Vinted iets nieuws kan kopen wat ze heel graag wil. Maar het is wel zo netjes om dat dan tegen mij te zeggen, vind ik. Daar ben je ook vriendinnen voor, toch? Dat je gewoon eerlijk zeg: dit is niet mijn smaak, maar zal ik het verkopen online en dat we de winst splitten? Zoiets is toch niet te veel gevraagd?

Want uiteindelijk kan ik het nu beter zelf gaan doorverkopen aan vreemden, in plaats van dat ik het aan haar geef. Ik denk dat ik haar nu geen spullen meer ga geven, want ik voel me hier toch een beetje belazerd door. Lekker makkelijk, dat ze ja zegt tegen mij en vervolgens geld verdient met mijn kleding. Ik schrok echt toen ik het zag op Vinted en nu weet ik niet wat ik met dit gevoel moet.’