‘Mijn dochter van 8 jaar geeft aan dat ze bang is voor mijn partner’

14.02.2024 14:41

Wat als je samen bent met iemand die niet goed is voor je kinderen? Ga je dan bij iemand weg? Wat als je dochter bang is voor je man?

Deze moeder vraagt om hulp.

Mijn dochter is bang

‘Mijn dochter van 8 jaar heeft toegegeven dat ze “bang” is van mijn partner. Hij zal niet agressief doen tov haar. Maar hij reageert altijd bruut of met een reactie dat altijd alles te veel is.

Ik heb mijn mijn partner nog een zoontje van bijna 2 jaar. En die druk kan hij ook niet altijd aan. Ik kan de kinderen amper achter laten want het is telkens te veel. Hem erover aanspreken is telkens een no go want elk uitvlucht is goed waarom hij zo doet. Maar op het moment weet ik niet goed wat doen. Het is niet de bedoeling dat mijn dochter zich niet goed voelt. Beetje radeloos. Nog mensen met gelijkaardige situaties?

De reacties zijn duidelijk

De reacties op social media zijn duidelijk. Zo reageert iemand: ‘Wie is belangrijker je dochter of je partner???? Je thuis hoort veilig te voelen vooral voor kinderen.. Dus je weet zelf wel wat te doen neem ik dan aan.’

Een ander zegt: ‘Als mijn kind aangeeft bang voor iemand te zijn al is het er eigen vader vliegt die direct me deur uit.’

En nog iemand reageert met herkenning: ‘Je partner moet per direct gaan veranderen en anders is daar het gat van de deur. Heel.cru gezegd, sorry. Maar je kind geeft het aan, ze gaat hier later veel last van krijgen. Het gaat haar beschadigen.. Ik was vroeger ook heel erg bang voor.mjjn stiefvader. Altijd zijn stem verheffen (en meer dingen) maar ik ben nu 37 maar als iemand maar even zijn stem verheft kruip ik ineen. Maak niet uit wie het is. Alsjeblieft ga hulp zoeken en zorg dat je partner verandert, als het al niet te laat is.’

Herken je de situatie? Neem het niet te licht. Praat met iemand die je vertrouwt over wat er gebeurt, zoals een vriend, familielid, therapeut of hulpverleningsinstantie voor huiselijk geweld. Het delen van je ervaringen kan emotionele steun bieden en je helpen bij het vinden van mogelijke oplossingen. Als je partner bereid is om hulp te zoeken en veranderingen aan te brengen, stel dan duidelijke grenzen over wat acceptabel gedrag is en wat niet. Blijf echter realistisch over de mogelijkheid van verandering en blijf alert op tekenen van terugval in gewelddadig gedrag.