Dit is waarom elke ouder magnetisch speelgoed in huis moet halen

19.05.2023 11:08
magnetisch speelgoed

Speelgoed heb je in alle soorten en maten, passend bij hoe oud je kindje is. Dé trend van het moment – geschikt voor alle leeftijden – dat naast educatief, ook creativiteit, verbeeldingskracht en cognitieve vaardigheden stimuleert: magnetisch speelgoed! Dit open ended speelgoed is de laatste jaren steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het is namelijk niet alleen leuk om mee te spelen, maar het helpt ook bij de ontwikkeling van je kind.

Wat kun je met magnetisch speelgoed?

Magnetisch speelgoed bestaat uit magnetische blokjes, staafjes en vormen, waarmee eindeloze creaties gebouwd kunnen worden. Gemaakt van het krachtige neodymium, blijven de blokjes goed samen, waardoor de constructies stevig blijven staan. De magneetjes dagen de jonge bouwers uit om hun eigen pad te volgen en de mooiste meesterwerken te creëren. Van hoge torens, tot glijbanen voor knikkers en kastelen. Alles is mogelijk met een beetje fantasie.

Magnetisch speelgoed: dit zijn de voordelen voor je kind

Vrij spelen, dat is wat je kunt met magnetisch speelgoed. Met een eigen fantasie een hele nieuwe wereld bouwen, zoals jij dat wil. Aangezien dit open ended speelgoed kinderen stimuleert om zichzelf uit te dagen, valt het onder de categorie montessori. Voor iedere leeftijd zijn er nieuwe uitdagingen te bedenken. Hieronder hebben we even op een rijtje gezet waarom dit speelgoed zo goed is voor de ontwikkeling van je kind.

 1. Het stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht
  Door verschillende vormen te maken met het speelgoed, worden kinderen gestimuleerd om hun verbeeldingskracht te gebruiken en creatief te zijn. Ze kunnen verschillende structuren, gebouwen, dieren, en zelfs voertuigen maken.
 2. De cognitieve vaardigheden worden verbeterd
  Door te spelen met magnetisch speelgoed, worden de cognitieve vaardigheden van kinderen verbeterd. Ze leren over geometrische vormen, wiskundige concepten, zoals symmetrie en patronen, en ontwikkelen probleemoplossende vaardigheden.
 3. Het ontwikkelt motorische vaardigheden
  Kinderen kunnen hun fijne motoriek beter ontwikkelen, wanneer ze magnetisch speelgoed gebruiken. Ze leren hoe ze de magnetische blokjes moeten vastpakken en op elkaar moeten stapelen om verschillende vormen te maken. Soms blijft een blokje niet goed ‘plakken’, waardoor de behendigheid van je kind op de proef wordt gesteld.
 4. Stimuleert de samenwerking en sociale vaardigheden
  Magnetisch speelgoed kan ook worden gebruikt om samen te spelen met andere kinderen. Door samen te werken om verschillende objecten te maken, leren kinderen sociale vaardigheden, zoals samenwerking en communicatie.

Magnetisch bouwen: dit zijn onze favoriete merken

Binnen de speelgoedwereld heb je verschillende merken die zich richten op het magnetisch speelgoed. Over het algemeen hebben ze allemaal dezelfde looks met veel gekleurde tegels en zijn er bij elk merk hele sets verkrijgbaar of losse platen. Shop hier jouw favoriete set van de merken Connetix Tiles, Magna-Tiles, Coblo of Geomag.