Deze baby wordt in stuitligging geboren en blijft ook na de geboorte ‘dubbelgeklapt’

04.10.2022 10:45

Een bijzondere babyfoto verovert het internet: toen Emma werd geboren, zag haar moeder het gelijk. Ze ligt in een stuitligging en zelfs na de geboorte bleef ze dubbelgeklapte benen houden.

‘Het lijkt wel of ik zo een halve baby heb’, zei ze. Veel kinderen dalen verkeerd in aan het eind van de zwangerschap.

“Toen ik zwanger was van Emma, ​​had ik wat ik graag een ‘droomzwangerschap’ noem,” legde ze uit aan BabyCenter. “Ik was nooit ziek, moe of zo ongemakkelijk. Ik vond het gewoon heerlijk om zwanger te zijn! Tot mijn verbazing had ik rond 34 weken een routine-afspraak en vroeg of we een sneak peak konden nemen (via echografie) en ontdekten we dat ik een baby meisje in stuitligging in mijn buik had zitten!

Niets hielp

“Ik heb alles geprobeerd, van ‘Spinning Babies’ tot acupunctuur om haar aan het draaien te krijgen. Geen geluk. Mijn arts heeft toen een keizersnede gepland voor 39 weken. Gelukkig verliep de keizersnede en het herstel heel soepel en had ik een gezonde kindje in mijn armen!. 

Wat er daarna gebeurde, kwam als een verrassing. “Onmiddellijk nadat ik Emma uit mijn buik had gehaald, wilde mijn man een foto van haar maken. Nou, een bijzondere geboortefoto kreeg hij. Ik heb nog nooit een baby gezien die letterlijk in tweeën was gevouwen. De dokters zeiden dat ze in orde leek, maar dat we binnenkort naar een specialist in het ziekenhuis zouden moeten gaan om haar heupen onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze geen heupdysplasie heeft.

Kristen kan zich niet precies herinneren hoe lang Emma er dol op was haar benen in stuitligging te houden, maar ze denkt dat het nog maar twee maanden duurde voordat hun kleintje zich wilde uitstrekken. “Elke keer dat we haar luier verwisselden, moesten we haar benen naar beneden houden. Ze vond het heerlijk om in een wieg te slapen met haar beentjes in de lucht. Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden en is alles vanzelf goedgekomen.

Bron: Babycenter