Deze 8 babynamen garanderen het meeste succes in het leven, volgens de wetenschap

04.01.2023 15:32

Vaak is het kiezen van een babynaam het leukste wat er is in je zwangerschap. Waarschijnlijk zit er een bepaalde betekenis achter waarom je voor die bepaalde babynaam kiest. Als je wil dat je kindje in de toekomst veel succes heeft, dan kun je één van deze acht babynamen het best kiezen voor je kleintje, volgens de wetenschap. 

Ga jij voor een babynaam die het meeste succes in het leven garandeert?

Babynamen met het meeste succes in het leven

Naast dat je wil dat je kindje gezond en gelukkig is, is een succesvol leven toch ook wel vaak belangrijk voor ouders. Verschillende onderzoekers hebben achterhaald welke babynamen het meeste succes in het leven garanderen. Dit zijn de acht babynamen voor een succesvol leven:

1. Steven

Stip op nummer één staat de naam Seven wat ‘gekroond’ betekent. Opzich logisch dat deze naam zo aan de top staat, dit vanwege de zeer succesvolle mannen met de naam Steven of een variant van deze naam. Denk maar eens aan Steven Hawking, Steve Jobs en Stephen Colbert.

2. Jacqueline

Voor de vrouwen staat de naam Jacqueline stip op nummer één, deze naam betekent ‘hij die de hiel greep’. Volgens onderzoek van de UCLA hadden vrouwen met deze naam het meest een carrière die succesvol was. Hierin wordt onder andere de First Lady Jacqueline Kennedy genoemd.

3. Peter

Peter betekent ‘rots’ en LinkedIn deed onderzoek naar de link tussen namen en de functie van deze personen. Het bleek dat Peter de meeste gegeven naam was onder CEO’s, hierdoor kun je deze conclusie trekken.

4. Deborah

Uit hetzelfde onderzoek van LinkedIn bleek ook de naam Deborah een populaire naam te zijn onder de vrouwelijke CEO’s. De naam Deborah betekent ‘honingbij’.

5. Ross

De naam Ross zal je wel doen denken denken aan Ross uit Friends. Maar hij heeft dus niet zomaar deze naam gekregen, hij is namelijk ook de slimste uit zijn vriendengroep. Het onderzoek van UCLA heeft kunnen bevestigen dat dit na Steven de meeste succesvolle naam is voor de mannen. De naam Ross betekent ‘van het schiereiland’.

6. Morgan

De naam Morgan is de op één na populairste naam als je kijkt naar succesvolle vrouwen, dit blijkt uit het onderzoek van UCLA. Het is een leuke en mooie naam voor je meisje en het betekent ‘duidelijk’.

7. Sanford

De naam Sanford komt hier in Nederland niet vaak voor, maar toch blijkt uit onderzoek anders. Het is namelijk de populairste naam onder rechters en chirurgen in de VS. Niet hier in Nederland dus, maar toch. De naam Sanford betekent ‘bewoner van het zanderige fort’.

8. Elizabeth

Tot slot de naam Elizabeth en die naam zal niemand verbazen, je zult namelijk meteen denken aan Queen Elizabeth. Maar er zijn ook ontelbare variaties mogelijk in deze naam: Ellie, Ellis, Elise, Eliza, ga zo maar door. Als je je dochtertje deze naam geeft, kan ze wel eens een succesvol leven krijgen. De naam Elizabeth betekent ‘gewijd aan God’.

 

Bron: romper.com