Dit worden de 20 populairste jongens- en meisjesnamen van 2023

21.12.2022 13:32

Populairste babynamen 2023: vaak kort met een internationaal karakter. Dit jaar was dat ook al vaak het geval, maar de oer-Hollandse babynamen worden ook steeds populairder. Wat zal de top 10 babynamen van volgend jaar zijn?

Lees snel verder om te ontdekken wat de voorspelling is van populairste jongens- meisjesnamen van volgend jaar 2023.

Trends babynamen 2023

Afgelopen jaar zag de top 10 van babynamen er ongeveer hetzelfde uit. Er is vooral weinig verandering te zien bij de vijf populairste babynamen. Toch zijn er een aantal trends te zien die komende jaren misschien verandering gaan brengen.

Nederlandse namen

Je zal niet de grens over hoeven om de populaire babynamen van 2023 te vinden. De babynamen uit ons eigen land worden namelijk steeds vaker gegeven aan kinderen. Uit gegevens van 24Baby.nl blijkt dat er vaak gezocht wordt naar de Nederlandse jongensnamen Daan, Mees en Joep. Bij de Nederlandse meisjesnamen zijn het Floor, Saar en Jet.

Internationale namen

De babynamen die je veel zult horen in 2023 hebben een internationaal tintje. Denk dan aan de Engelse namen Jace, Mason en Liam voor jongens. Of de namen uit Italië zoals Giulia of Aurora.

Korte en stoere namen

De trend van babynamen is toch wel echt kort en stoer. Vaak bestaan veel van de populaire babynamen uit twee lettergrepen. De korte stoere namen bestaan uit één lettergreep met maximaal drie of vier letters. Bij de meisjesnamen moet je dan denken aan Liz, Puck en Maud. Bij de jongensnamen zijn het Vic, Sam en Wolf.

Unisexnamen

Naast alle unisex babykleding en babyspullen worden ook de namen steeds genderneutraler. Unisex namen kunnen gebruikt worden voor meisjes, maar ook voor jongens. Altijd handig als je het geslacht van je baby als verrassing wil houden tot de geboorte. De namen zijn stoer van klank en worden nu ook populairder. Denk maar aan de namen Nowi, Benja, Rune of Marley.

Bijbelse namen

Bijbelse namen voor jongens en meisjes worden ook veel populairder. Denk bij jongensnamen aan Benjamin, Abel en David. Bij meisjesnamen zijn dit Mara, Chloé en Loïs.

Jongens die eindigen op de letter a

Veel van de meisjesnamen eindigen al op de letter a, maar nu ga je het ook steeds vaker zien bij jongensnamen. De babynamen van 2023 voor jongens zijn bijvoorbeeld Mika, Luca, Jefta en Renza.

Meisjesnamen geïnspireerd op planten en bloemen

Als je gaat bevallen in 2023 van een dochtertje, kun je je laten inspireren door de natuur. Veel meisjesnamen die populair zijn, zijn namelijk geïnspireerd op planten, bloemen, kruiden en bomen. Denk maar aan de namen Rosie, Mint, Willow en Ivy.

Top 10 babynamen 2023 voor meisjes

 1. Mila
 2. Emma
 3. Julia
 4. Olivia
 5. Milou
 6. Nora
 7. Anna
 8. Zoë
 9. Sophie
 10. Saar

Top 10 babynamen 2023 voor jongens

 1. Noah
 2. Lucas
 3. James
 4. Sem
 5. Daan
 6. Levi
 7. Luca
 8. Finn
 9. Adam
 10. Sam

 

Bron: 24Baby.nl