Deze 5 sterrenbeelden zijn de consequentste en strikste ouders

16.09.2022 15:09

Ben jij streng voor je kinderen? Niet iedereen is even ontspannen in opvoeden. Je hebt duidelijke regels in huis en bent daar heel streng in.

Verbied jij je kind veel en wil je alles op jouw manier? Kijk dan eens of het hoort bij jouw sterrenbeeld.

Ram

Een Ram kan nogal vurig en actief overkomen. Ze hebben een sterke mening en gaan gepassioneerd door het leven. Je hebt graag de controle over je kind(eren) en neemt dan ook alle beslissingen voor ze. Je bedoelt alles wel goed, maar het is niet de juiste manier van aanpakken. Ondanks dat je het beste voor je kind(eren) wilt, moet je het toch achter je laten. Een kind heeft ook een beetje vrijheid en ruimte nodig. Ze moeten een eigen mening kunnen geven en die kunnen ze niet ontwikkelen als je zo streng blijft.

Leeuw

Bij de Leeuw denken we al meteen, die kan streng zijn. Ze beschermen je enorm, maar willen ook de leiding hebben. Je gaat hier iets te ver in, waardoor je te veel invloed hebt op je kind(eren). Je schaamt je niet voor je opvoeding, door je temperament karakter. Wanneer het niet gaat zoals de Leeuw het wil, kan die nogal kwaad worden. Ondanks dat de Leeuw wel heel beschermend is naar kinderen, is de Leeuw toch wel net wat ’te’ streng.

Maagd

Bij de Maagd denken we meteen aan het woord koppig. Je bent perfectionistisch en je kan daardoor niet tegen veranderingen. Wanneer een planning wordt gewijzigd zal de Maagd niet blij zijn, maar gelukkig bereiden ze zich wel voor hierop. Je hebt te hoge eisen gesteld en verwacht veel van jezelf, maar dus ook van je kind(eren). Kinderen kunnen zich enorm ergeren aan dit gedrag, maar toch heeft stimuleren ze wel talenten te ontwikkelen. Zo slecht is een Maagd dus ook weer niet.

Schorpioen

Schorpioenen zijn enorm koppig, maar kunnen mysterieus en afstandelijk overkomen op anderen. Wel zijn ze enorm beschermend naar hun kind(eren), maar kunnen wel doorslaan in een overheersend en dominant karakter. Kinderen zouden wel goed luisteren naar hun ouders, vanwege het veeleisende gedrag.

Steenbok

Tot slot de Steenbok, die alleen het allerbeste wil, maar daardoor wel te veel pusht. Je bent loyaal en samen zijn met het gezin vindt jij enorm belangrijk, dat is wel fijn aan de Steenbok. Wel kan je te intens overkomen en doorschieten in het pushen, dit is niet nodig. Laat je kind(eren) wat meer vrij hierin, zodat je kind het gedrag beter kan hebben.

Bron: margriet.nl