De enge knuffel Huggy Wuggy is gevaarlijk: waarom maken ouders zich zorgen?

08.07.2022 19:43

Je hebt de naam vast al eens voorbij horen komen: Huggy Wuggy. Deze knuffel is enorm populair bij kinderen, maar ouders maken zich zorgen. De knuffel komt namelijk uit het online spel ‘Poppy Playtime’, samen met de andere knuffel Kissy Missy.

Kinderen van de basisschool zijn gek op deze knuffelkarakters en spelen samen het spel na dat in de game voorkomt: elkaar doodknuffelen.

Huggy Wuggy

In Poppy Playtime speel je iemand die heeft gewerkt in een verlaten speelgoedfabriek. Tien jaar terug verdwenen de medewerkers daar plotseling. Door middel van het oplossen van puzzels moeten de spelers zorgen dat ze niet aangevallen worden door tot leven gekomen speelgoedfiguren. De bekendste van deze figuren is Huggy Wuggy. Het is een blauwe, harige, knuffel met scherpe tanden. Het lijkt een lieve knuffel, maar niks is minder waar: hij knuffelt mensen tot ze dood zijn. Zijn zusje is Kissy Missy, die hij ook heeft doodgeknuffeld. Ook fluistert hij kwaadaardige dingen in iemands oor.

Naspelen

Omdat Huggy Wuggy wereldwijd zo populair is, met name op YouTube en TikTok, kun je het overal tegenkomen op internet. En kinderen zijn daar tegenwoordig al heel zelfstandig in, waardoor ouders niet altijd doorhebben waar hun kinderen naar kijken. Het enge eraan is dat kinderen dus het spel naspelen: elkaar op een harde manier knuffelen en slechte dingen tegen elkaar fluisteren. Ook maken kinderen zelf filmpjes waarin ze het spel spelen. In Engeland en Curaçao heeft de overheid ouders al gewaarschuwd voor het spel. Huggy Wuggy zou kinderen namelijk aanzetten tot geweld.

Bang

De adviesleeftijd van het spel is twaalf jaar en ouder. Voor hen kan het een uitdagend en leuk spel zijn. Maar voor jongere kinderen is het niet geschikt, omdat zij moeilijker onderscheid kunnen maken tussen wat echt en nep is. Ook kunnen ze bang zijn voor de knuffel en er nachtenlang niet van slapen. Het is daarom goed dat als je kind toch in aanraking komt met Huggy Wuggy, je uitlegt dat hij onderdeel van een spel is en dat hij dus niet echt is.

Bron: Ouders van Nu

In samenwerking met Mama Magazine