Dít zegt jouw Chinese teken over wat voor type moeder jij bent

02.05.2021 11:00

Bij astrologie denken wij vaak aan onze horoscopen en sterrenbeelden: van Weegschaal tot Steenbok en Tweeling. Maar het Chinese systeem heeft een eigen kalender ontwikkeld: je geboortejaar vertelt je wat je Chinese teken is.

En dat zegt weer wat over hoe jij in het leven staat als moeder.

Check je Chinese teken door je eigen geboortejaar erbij te houden;

Geit (geboren in 1979 of 1991)

Als je in deze jaren geboren bent, dan sta je altijd voor je kinderen klaar. Je doet alles voor hen en je offert veel van je eigen leven op voor je kroost. Dat vind je niet erg: je kon niet wachten om eindelijk mama te zijn. Je bent zorgzaam en beschermend: je laat je kinderen moeilijk los.

Hond (geboren in 1970 – 1982 – 1994)

De Hond-moeder is een trouwe en loyale moeder: ze zet haar kinderen altijd op de eerste plaats. Ze is het liefste thuis met haar gezin en geniet van de kleine dingen in het leven. Ze houdt van koken en thuis lekker keuvelen en rommelen. Vrienden heeft ze graag over de vloer en haar deur staat voor alle kinderen in de buurt open.

Tijger (geboren in 1974 – 1986 – 1998)

De Tijger-moeder kan soms boos worden op haar kinderen, maar dan koelt ze ook snel weer af. Ze staat actief in het leven en vindt het ook belangrijk om nog tijd voor zichzelf te hebben naast het moederen. Ze sport graag en onderneemt graag veel leuke dingen met haar gezin en vriendinnen. Ze vindt haar kinderen vooral leuk als ze op een leeftijd zijn dat ze braaf luisteren: de babytijd vindt een moeder met het Chinese teken Tijger maar zwaar. Op haar werk is ze succesvol: daar gaat ze dan ook graag mee door na haar bevalling.

Os (geboren in 1973 – 1985 – 1997)

De Os is niet de sociaalste moeder: dat hoeft van haar ook niet. Ze heeft geen tientallen vriendinnen nodig om happy te zijn; haar man en kinderen zijn genoeg. Ze is heel geduldig en neemt alle tijd voor haar kleintjes. Ze neemt ze overal mee naartoe als het nodig is en moedert tot ze lang in de puberteit zijn vrolijk door. Ze is het perfecte type voor een groot gezin.

Slang (geboren in 1977 of 1989)

De Slang is een effectieve moeder: ze doet wat ze moet doen, elke dag weer. Ze kan zó een tweeling of drieling aan: deze moeder werkt harder dan velen zullen zien. Ze doet ook graag dingen voor zichzelf, hoewel haar hart volledig gevuld is met moederliefde. Ze moet wel leren om haar oude leven wat meer los te laten: het leven met kinderen is nu eenmaal anders. Dat vindt ze lastig: ze houdt dingen graag het liefst hetzelfde, en geeft ook veel om haar sociale leven. Gelukkig kan ze op veel steun van de familie rekenen.

Aap (geboren in 1980 of 1992)

Deze moeders vinden het belangrijk dat hun kinderen het goed doen op school. Maar, ze vindt het ook belangrijk dat haar kinderen optimaal kunnen genieten van hun jeugd en een leuke tijd hebben. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen een teamsport spelen en zo een sociaal leven opbouwen in de buurt. Ze is graag in controle en houdt niet zo van spontane uitspattingen. Met driftbuien van haar peuters heeft ze ook moeite, maar ze vindt het moederschap met de jaren alleen maar leuker worden.

Konijn (geboren in 1975 of 1987)

Het Konijn is dol op haar partner en wil ondanks dat er kinderen zijn, nog steeds zoveel tijd besteden aan romantiek. Dat houdt het huwelijk zeker goed, dus dat heeft de kinderen in huis een stabiele basis. Een Konijn-moeder gaat ook graag naar buiten de natuur in met het gezin. Klein minpuntje: soms laat ze haar kinderen iets te veel hun gang gaan, waardoor ze kattenkwaad kunnen gaan uithalen.

Lees ook
Vrouwen met déze 3 sterrenbeelden krijgen de braafste kinderen

Draak (geboren in 1976 of 1988)

Moeders die Draken zijn, hebben een vurig karakter. Ze kunnen geirriteerd raken door kattenkwaad van hun kinderen en dat maakt het niet altijd even gezellig in huis. Toch beschermt ze haar kinderen met haar eigen leven: niets is zo belangrijk voor haar als haar kindjes veilig zien opgroeien. Ze geeft haar liefde vaak in stilte: ze zegt niet de hele dag door, ‘ik hou van je’. Ze laat het in de kleine dingen blijken.

Paard (geboren in 1978 of 1990)

Deze moeders zijn dol op bewegen en zijn altijd op pad met hun kinderen. Ze zijn het actiefste Chinese teken. Ze ondernemen de leukste dingen en maken een hoop mee. Een Paard-moeder heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn, als de basis met haar familie maar goed is. Ze is een familiemens en besteedt minder tijd aan haar vriendinnen. Ze geeft de zorg van haar kind niet graag uit handen: ze is een echte mama, waar ze ook gaat.

Varken (geboren in 1971 – 1983 – 1995)

Een Varken maakt zich vaak te veel zorgen om haar kinderen en om zichzelf. Doet ze het wel goed, in het leven? Ze piekert veel, waardoor ze soms een stille moeder kan zijn. Ze beschermt haar kinderen soms te veel, terwijl ze dat uit liefde doet. Als haar kinderen gelukkig zitten te spelen, is ze op haar best.

Rat (geboren in 1972 – 1984 – 1996)

Een Rat is een ware moeder: ze heeft het liefst 4 of 5 kinderen. Ze zorgt voor hen allemaal met evenveel aandacht: ze speelt graag met haar eigen kinderen. Ze vindt het saaier om met volwassenen te zijn dan dat ze met haar kinderen is, dus veel van haar tijd gaat daar naartoe. Helaas kan zijn dat ze soms last van angstige en depressieve gedachtes heeft en gaat ze vaak van het ergste uit. Deze moeders vinden het lastig te accepteren dat haar kindjes haar op een dag niet meer nodig hebben.

Haan (geboren in 1969 – 1981 – 1993)

Een Haan moeder kiest vaak liever voor haar eigen geluk, waardoor ze een blije moeder is. Maar dat merken haar kinderen ook: gelukkig kan hun vader veel voor ze doen. Ze wil graag met vriendinnen zijn en werken, terwijl ze het maar niets vindt om de hele dag te zorgen voor een ander. Ze vindt het moederschap soms zwaar en klaagt daar graag over. Tegelijkertijd is dit ook het leven dat ze wil, dus moet ze misschien wat meer wennen aan de nieuwe situatie. Ze houdt het thuis gezellig dankzij haar gezonde dosis humor.

Bron: Popsugar.com