Annemarie Keizer over (huil)baby Joa: ‘Hij had pijn, maar we wisten niet waarvan’

23.09.2022 09:43

Annemarie Keizer en Simon zijn de trotse ouders van dochter Kiki en zoon Joa. De eerste maanden met baby Joa waren pittig, laat Annemarie weten in een eerlijke post op Instagram.

Joa is nu negen maanden oud.

Annemarie: ‘Negen maanden geleden mocht ik voor de tweede keer mama worden.
Dit keer van een ongelofelijk lief klein jongetje.
Ik keek weer uit naar het delen van de (mooie) ervaringen met jullie net zoals ik bij Kiki had gedaan. Waarom ik dacht dat alles met een tweede baby precies zo zou zijn als met Kiki is mij een raadsel.
Wat voorbeelden: Waar Kiki een ongeduldig meisje was, bleek Joa heel relaxt. Waar Kiki graag aan de borst ging, weigerde Joa deze. Waar Kiki een allemansvriendinnetje was, blijkt Joa heel éénkennig te zijn.

Na de geboorte van ons mannetje wilde ik zo lang mogelijk in onze kerst-baby bubbel blijven zitten met ons gezinnetje. Heerlijk! De gebroken nachten waren weer even wennen maar ondergingen we uiteraard met liefde. Deze zouden ook wel weer over gaan wisten we.
Na een aantal weken begonnen pas de echte zware nachten. Hier heb ik wel iets over gedeeld dus dat is niet nieuw voor jullie.
Wat het met mij deed heb ik voor mezelf gehouden. De combinatie van opnieuw moeder worden, veel hormonen, maandenlang weinig tot GEEN slaap door ons (huil)baby’tje die pijn had maar we wisten niet waarvan, een lief klein meisje aandacht geven en verzorgen, plus overdag het gezin draaiende houden (maar gelukkig wel met hulp van een paar lieve mensen om ons heen) was best een uitdaging. Dit zorgde ervoor dat mijn emmer volliep, misschien wel omviel, en ik in standje overleven ging.
Wat ik ervan heb geleerd, is in te zien wat écht belangrijk is: liefde. Hoe cliché dat ook klinkt. Liefde binnen het gezin. Onvoorwaardelijke liefde naar de kids. Liefde van vrienden en vanuit de omgeving. En het heeft mij ontroerd hoeveel lieve, bezorgde en behulpzame berichten ik heb ontvangen de afgelopen maanden, ondanks dat ik wat minder actief was dan voorheen.
Daar wil ik jullie bij deze enorm voor bedanken.

Waarom ik dit dan nu wel deel? Misschien als boodschap voor iedereen die even in een dal zit, en als reminder naar mezelf: Focus je op het meest belangrijke, en voel hoeveel ballast je daardoor kwijtraakt. ❤️’

Het stralende gezin:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AnneMarie Keizer (@mrskeizer)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AnneMarie Keizer (@mrskeizer)