7 films die je móet zien als je zwanger bent

13.04.2023 08:18
films kijken zwanger

Als je zwanger bent, wil je er het liefst de hele dag mee bezig zijn. Maar helaas, er moet ook gewerkt, gezorgd, gesport en sociaal gedaan worden. Hoe lekker als je je ’s avonds op de bank helemaal kunt onderdompelen in die zwangerschap? Daarom: 7 films die je moet zien als je zwanger bent. 

Déze films wil je kijken als je zwanger bent

 1. Tropenjaren
  Vooruit: het is geen film, maar een fantastische serie (die kijkt als een film) – Tropenjaren. Je vindt deze hilarische serie op NPO (NPO3 of NPOStart). In de hoofdrol: liefdeskoppel Jelka van Houten en Henry van Loon. In de serie kruipen ze in de huid van Jelle en Rosa, die hun eerste kind krijgen. Ze proberen het leven zo goed en kwaad als het kan voort te zetten, maar dat blijkt toch knap lastig met een dochtertje in huis. De scenes zijn hilarisch, herkenbaar en héél goed gespeeld.
 2. Bridget Jones’s Baby
  Ach, wie kent haar niet – onze Bridget. Van hopeloos romantische single naar verliefd op Mark Darcy of toch op Daniel Cleaver en dan weer terug naar single. In de derde film, Bridget Jones’s Baby, lijkt ze alles op orde te hebben. Ze maakt het uit met Mark en ze focust zich compleet op haar carrière. Maar dan ontmoet ze een nieuwe man, Jack, en komt ze erachter dat ze ongepland zwanger is. En nu? Hilarisch en ontroerend. Je kijkt de film bij Pathé Thuis.
 3. What to expect when you’re expecting
  Dikke kans dat je deze romcom al eens hebt gezien, maar als je zwanger bent is het extra leuk om de film nog eens te kijken. Hij staat gewoon op Netflix, in de hoofdrollen schitteren Cameron Diaz én Jennifer Lopez. We volgen vijf stellen die een baby verwachten. De een is heel blij, bij de ander staat het leven op z’n kop. De een is gepland, de ander is van een onenightstand. Kortom: lekker zwijmelen bij deze feelgoodmovie.
 4. Zwanger &Co
  Over romcoms gesproken: dit pareltje van eigen bodem wil je ook niet missen als je zwanger bent. Met Lieke van Lexmond en Waldemar Torenstra in de hoofdrol, weet je al voor je begint: dit wordt smullen. We volgen verloskundige Merel (Lieke) die zelf ook een kinderwens heeft, maar geen partner. Haar familie blijft maar groeien, net als haar wens. Ze probeert het heft in eigen hand te nemen, maar als ze net zwanger blijkt, ontmoet ze haar grote liefde. Je kijkt ‘m bij Netflix!
 5. Jane the Virgin
  Wederom een serie, maar wel een hele leuke. Bovendien zijn er veel afleveringen, dus je kunt ‘m ook lekker bewaren voor tijdens je verlof. We volgen Jane en – je raadt het al – ze is nog maagd. Met vage klachten gaat ze naar het ziekenhuis en daar blijkt ze zwanger. In seizoen een komt aan het licht hoe dat kan, in de volgende seizoenen volg je Jane in haar leven als moeder, vriendin, dochter en geliefde. Het is af en toe wat hysterisch, mar vooral heel grappig en lekker luchtig. Bovendien spelen er zat knappe mannen in – ook heel niet slecht om naar te kijken.
 6. Knocked up
  Een oude, maar een gouden: deze romcom Knocked Up. De film komt uit 2007 en je kijkt ‘m via Pathé Thuis. We volgen Alison en Ben die een onenightstand hebben gehad. Ze passen totaal niet bij elkaar – Alison is ambitieus en journalist, Ben doet heel veel van zo min mogelijk. En dan blijkt Alison zwanger. Hoe lossen ze dit op?
 7. Huisvrouwen bestaan niet
  Als laatste in het rijtje nog een Nederlandse: Huisvrouwen bestaan niet. Met wederom een hoofdrol voor Jelka van Houten, maar ook voor Loes Luca en Eva van de Wijdeven. In deze komedie volgen we twee zussen die niet verder kunnen verschillen, en hun moeder. De ene zus is een ambitieuze controlfreak, de andere is een moeder die haar baan kwijt is en schoolpleinmoeder wil worden. Hun moeder zit compleet in de nesten en dreigt het familiehuis kwijt te raken, dus de zussen moeten dat oplossen. Liefde, moederschap, seks, familie (en Jim Bakkum!): alles zie je erin terug. Lekker wegzwijmelen!