10 babynamen voor meisjes en jongens die passen bij het sterrenbeeld Vissen

04.03.2023 17:01
namen sterrenbeeld vissen

Komt jouw baby tussen 20 februari en 20 maart ter wereld? Dan krijg je een Vissen. En dat is leuk! Vissen zijn namelijk gevoelig, lief en dromerig. Vissen zijn ontzettend empathisch en voelen mee met anderen – of ze dit nou willen of niet. Ze zijn creatief en idyllisch, altijd bezig met creëren. Men zegt wel eens dat Vissen de wereld zien als een film. Welke namen passen bij het sterrenbeeld Vissen?  

Lees ook: Deze drie sterrenbeelden zijn de allergrootste dramaqueens

5 namen voor meisjes die passen bij sterrenbeeld Vissen

 1. Lieve
  Zoals uitgelegd, zijn vissen ontzettend gevoelig en lief. En welke meisjesnaam past er beter bij een lief iemand dan Lieve?
 2. Juliët
  Vissen zijn romantisch en dromerig. Juliët, geïnspireerd op Romeo & Juliët, is een naam die goed past bij een romantisch meisje.
 3. Maia
  Vissen zijn lentemensen en de naam Maia past daar perfect bij. Volgens de Romeinse traditie is Maia namelijk de godin van de lente.
 4. Clementine
  De mooiste eigenschap van Vissen? Misschien wel dat ze zo zachtaardig zijn. De naam Clementine past daar perfect bij: dit betekent namelijk zacht en teder.
 5. Aimee
  Als je het hebt over lieve namen: Aimee. Deze naam komt van het Franse ‘aimer’, dat liefhebben betekent. En als onze Vissen ergens goed in zijn… Bonustip: is Aimee niks voor jou? Misschien past het Engelse Amy beter bij jullie. 

5 namen voor jongens die passen bij sterrenbeeld Vissen

 1. Romeo
  In het lijstje voor meisjes vind je ook de naam Juliët: inderdaad, van Romeo en Juliët. Vissen zijn romantisch en dromerig – net als Shakespears Romeo & Juliët.
 2. Kai
  De echte vissen zwemmen natuurlijk in het water, daarom is de naam Kai zo passend. Dit is namelijk Hawaïaans voor oceaan.
 3. Valentijn
  Romantisch, lief: op Valentijnsdag doe je dit voor je geliefden. De naam Valentijn is daarom buitengewoon passend voor de lieve, zorgzame en vriendelijke Vissen.
 4. Kevin
  Zoals gezegd, staan Vissen vooral bekend om hun vriendelijkheid en zorgzaamheid. Kevin betekent ‘vriendelijk’ en past daarom perfect bij een jongen met het sterrenbeeld Vissen.
 5. Dylan
  In het Welsh betekent de naam Dylan ‘zoon van de zee’. Als dat niet past bij een Vissen jongetje, dan weten wij het ook niet meer.

Lees ook: Dit zijn de 49 mooiste Finse babynamen voor jongens en meisjes