Anke werd zwanger ondanks dat ze een spiraal had: ‘Ik zat opeens op 30 weken’

25.05.2020 12:39

Een spiraal is een goede manier van anticonceptie, maar toch kan het ook even anders lopen dan gepland. En je kunt dus in zeldzame gevallen zwanger raken door je spiraal heen.

Anke was erg moe, maar weet dat aan het feit dat ze haar zoontje Lucas in haar eentje opvoedde. Ze dacht totaal niet aan een zwangerschap.

“Toen de vermoeidheid bleef, ben ik echter toch maar naar de huisarts gegaan. Nadat mijn bloed was geprikt, werd ik gebeld met de uitslag: ‘Je bent zwanger.’”

“Ik schrok enorm. Ik had een Mirena-spiraal, dus ik ging er totaal niet vanuit dat zwangerschap een optie was. Ook was ik niet misselijk, alleen maar moe. Diezelfde dag kon ik terecht voor een echo. De verloskundige keek op het scherm en vroeg verbaasd: ‘Wist je echt niet dat je zwanger was? Je zit al op bijna dertig weken.’”

Hoe ze dat niet kon hebben gemerkt? “Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dat hoorde. Ik had helemaal geen dikke buik, hoe kon ik dan dertig weken zwanger zijn? Er werd me uitgelegd dat de placenta aan de voorkant zat, waardoor schopjes voelen als rommelende darmen. En omdat ik 1.86 meter ben, had de baby ook zonder dikke buik genoeg ruimte.”

Ze is uiteindelijk dolblij dat ze weer moeder mocht worden. Bij haar bevalling was niet de biologische vader van het kind, maar haar beste vriendin aanwezig. k had tijdens de zwangerschap nog niet het gevoel dat ik een band had met de baby en was bang dat die ook niet zou komen. Maar vanaf het moment dat ik Lana vasthield, waren die twijfels weg. Er gingen allerlei emoties door me heen. Ik was boos op hoe het allemaal was gelopen, maar ook blij omdat ze gezond was. Echt een overweldigend moment.”

Bron: LINDA.

De mooiste en fijnste items van Nike, altijd goed: