Zondagskind of niet? Dít zegt de weekdag waarop je kind geboren is over zijn karakter

31.08.2023 10:31
weekdag geboren karakter

De term zondagskind: we kennen hem allemaal. Maar wist je dat de dag waarop je geboren bent ook daadwerkelijk iets over je karakter zegt? Een kind dat op maandag geboren is, staat anders in het leven dan een kind dat op donderdag is geboren. Kijk maar! 

De dagen van de week staan in verband met verschillende planeten en die planeten kunnen weer iets zeggen over het karakter. Of je er nou wel of niet in gelooft, het is toch leuk om te kijken of er een kern van waarheid in zit.

LEES OOK: Mooie namen die passen bij het sterrenbeeld Maagd

Weekdag waarop je kind geboren is en het karakter van je kleintje

Volgens medium en tarotkaartlezer Seth Vermilyea zegt de weekdag waarop je kind geboren is, dít over hem of haar.

Maandag

Maandag wordt geregeerd door de Maan. De planeet die volgens de astrologie een moederlijke entiteit is, gekoppeld aan vriendelijkheid en familie. Mensen die op maandagen geboren zijn, zijn zorgzaam, gevoelig, passen zich makkelijk aan en zijn vriendelijk. “Ze nemen misschien de tijd om beslissingen te nemen, onthullen hun waarheid (en die van anderen) op mysterieuze manieren en kunnen van nature een paranormale gave hebben”, voegt Vermilyea toe.

Dinsdag

In de Griekse en Romeinse mythologie is Mars (of Ares) de oorlogsgod, en dus komen mensen die op dinsdag geboren zijn met een vurige, strijdlustige geest. De mensen zijn moedig, ongeduldig, energiek, actief en gedreven om te slagen – en daardoor gaat het soms mis. Vermilyea vertelt dat dinsdagbaby’s een “energie hebben die aanvoelt als een duw in plaats van een trek,” en dat ze zich “gedragen alsof ze een groter lot te vervullen hebben.”

Woensdag

Mercurius, waar de naam woensdag vandaan komt, is de god van financiën, reizen en communicatie. Misschien herinner je zijn  Griekse tegenhanger, Hermes, als de god uit de Disney-film Hercules met sneakers en zonnebril. Daarom zijn woensdagkindjes erg communicatief vaardig. Ze zijn ook veelzijdig en een beetje onzorgvuldig, maar ach; wie is er niet soms een beetje onzorgvuldig? “Ze hebben veel verschillende hobby’s en verkennen alles, tot ze hetgeen vinden dat het beste bij ze past”, zegt Vermilyea. “Deze inspanningen kunnen aanvoelen als veel mislukkingen in plaats van veel experimenten met een groter resultaat,” voegt hij eraan toe. Volgens het wiegelied zijn ze ook erg melancholisch.

Donderdag

Het “thur”-gedeelte in het Engelse ’thursday’, is afgeleid van de Noorse god Thor. Je kunt hem kennen uit de Marvel Avengers-serie. Helaas krijgen mensen die op donderdag geboren zijn niet automatisch het uiterlijk van hoofdrolspeler Chris Hemsworth, maar ze nemen wel veel van de persoonlijkheidstrekken van Thor over. Thor, wie Jupiter in het Romeins is, is optimistisch, slim en over het algemeen een leuke god om bij te zijn. Donderdagskinderen kunnen daarom heel goed het middelpunt van het feest zijn. Bovendien, zegt Vermilyea: “zijn ze vaak in de positie om een situatie onder controle te houden, een gebeurtenis te beoordelen of een rol in management of leiderschap op zich te nemen.”

Vrijdag

Vrijdag wordt geregeerd door Venus – de planeet van liefde, balans, schoonheid, romantiek, elegantie en genot. Kleintjes die geboren worden op vrijdag zijn sociale dieren, artistiek en geobsedeerd door schoonheid en liefde, hoewel ze ook ronduit narcistisch kunnen zijn. Vermilyea zegt dat hoewel het kind van vrijdag een “ambachtsman in het leven” is, ze ook “een beetje verstrooid” kunnen zijn, omdat hun creatieve streven voortkomt uit levenservaring.

Zaterdag

De naam zaterdag komt van Saturnus – de god van rijkdom, vrijheid en landbouw. Helaas betekent dit niet dat kinderen die op zaterdag geboren zijn opgroeien tot rijke mensen, maar ze zullen wel bescheiden, leergierig, wijs, praktisch en streng zijn. Vermilyea zegt dat degenen die op zaterdag geboren zijn “erg serieus en in controle kunnen overkomen”, maar dat tegenwicht bieden hun houding is. Zaterdagskindjes worden ook wel een zeer interessante tafelgast genoemd.

Zondag

En dan: zondagskindjes. Volgens de astrologie zijn mensen die op zondag geboren zijn geluksvogels. Hun heersende ster is de Zon, wat doorgaans betekent dat ze helder, creatief, moedig en luidruchtig zijn. Vermilyea zegt dat een zondagskind vaak “op zoek is naar hun pad, opvalt in een menigte en zoekt naar de schijnwerpers.” Als je zondag ziet als het begin van de week, kun je indenken dat mensen die op deze dag geboren zijn, natuurlijke leiders zijn.

Wiegelied

Over deze theorie, bestaat zelfs een eeuwenoud rijmpje.

Monday’s child is fair of face
Tuesday’s child is full of grace
Wednesday’s child is full of woe
Thursday’s child has far to go
Friday’s child is loving and giving
Saturday’s child works hard for a living
But the child who is born on the Sabbath day
Is bonnie and blithe and good and gay.

De vrije Nederlandse vertaling zou zijn:

Maandags kind is mooi van gezicht
Dinsdags kind is vol gratie en licht
Woensdags kind is vol van leed
Donderdags kind heeft nog ver te gaan gereed
Vrijdags kind is liefdevol en vrijgevigheid
Zaterdags kind werkt hard, geen spijt
Maar het kind dat geboren is op de Sabbatdag
Is vrolijk, blij, goed en lacht altijd.

Bron: Bustle