In september worden de meeste baby’s geboren en dat komt híerdoor

29.08.2023 07:00
september meeste baby's geboren

September is een geboortemaand bij uitstek; in deze maand worden wereldwijd de meeste baby’s geboren. Dat is een leuk feitje voor als je ooit met een spelshow mee doet, maar waarom is dat eigenlijk? Er zit een hele logische verklaring achter. 

Een snelle rekensom leert dat als de baby in september geboren wordt, hij of zij in december verwerkt moet worden. En wat valt er in december? Precies, de feestdagen. Zijn die donkere dagen toch nog ergens goed voor…

LEES OOK: Uitgerekend in september? 10x namen geïnspireerd op september en hun betekenis

Waarom baby’s verwekken in de winter?

Natuurlijk speelt de gezelligheid en romantische periode van het jaar een rol in het verwekken van baby’s in december, maar er lijkt ook een biologische factor in het spel te zitten. Tijdens de koude wintermaanden, zijn we op zoek naar warmte. En dat is niet alleen om het letterlijk warmer te krijgen, maar ook om meer dopamine en serotonine aan te maken – onze gelukshormonen. Knuffelen, aanrakingen en seks brengen deze twee neurotransmitters naar boven. Ha! Dat is nog eens handig bepaald van moeder natuur.

Drukste bevallingsdatum

De populairste dag dat baby’s in september geboren worden is de 24e. De 29e is de op een na populairste datum in september. En wist je dat de meeste kinderen worden geboren op een dinsdag? In het weekend zijn de minste bevallingen.

Sterrenbeelden

De maand waarin je kleintje geboren is, geeft hem of haar ook een sterrenbeeld. Deze sterrenbeelden kunnen van alles zeggen over het karakter van je kleintje, maar geven je ook nameninspiratie. Zo zijn deze namen bijvoorbeeld perfect voor kleintjes met het sterrenbeeld Vissen en deze namen voor kleine Leeuwtjes.

Wat is de geboortedatum van jouw kleintje?