Ziekenhuis raakt overleden baby kwijt, waarschijnlijk met beddengoed weggegooid

28.06.2022 09:15

Een vreselijk drama heeft zich afgespeeld in de Verenigde Staten. Daar is het stoffelijk overschot van een twee weken oude baby per ongeluk weggegooid.

Everleigh overleed na 2 weken in een ziekenhuis in Boston. Toen de begrafenisondernemer haar lichaam na vier dagen wilde ophalen voor de herdenkingsdienst, was het lichaam van de baby kwijt. “Het stoffelijk overschot is waarschijnlijk met vuil linnen weggegooid.”

Opnieuw

Een afschuwelijk moment voor de ouders, toen zij werden gebeld met dit nieuws. “Het voelde alsof Everleigh voor de tweede keer was overleden”, vertelt Alana Ross, de moeder van Everleigh, aan The New York Times. Everleigh werd drie maanden te vroeg geboren. Ze kreeg een hersenbloeding waaraan ze overleed. Ze lag toen in de armen van haar moeder. Haar lichaam kan nu door de politie nergens meer gevonden worden. Een triest moment voor al haar nabestaanden.

Een patholoog van het ziekenhuis verklaarde in het politierapport dat hij linnengoed had gezien op een roestvrijstalen dienblad en dat had weggegooid in een zak die was bedoeld voor vervuilde materialen.

De ouders hebben het ziekenhuis aangeklaagd. Niet omdat ze geld willen, maar omdat ze dit leed anderen willen besparen. “We willen niet dat iemand anders dit mee hoeft te maken”, vertelt Ross. “We willen dat het ziekenhuis verantwoordelijk wordt gehouden en dat ze dit oplossen.”

Bron: RTL Nieuws