Als je weinig zout eet zou je sneller zwanger worden van een meisje

03.03.2024 10:59

Er zijn genoeg fabels over het zwanger worden van een meisje of een jongen. Want wat bepaalt nou welk geslacht je krijgt? Zout eten zou er volgens sommige experts mee te maken kunnen hebben.

Of het 100% klopt, is natuurlijk niet te zeggen. Maar experts zeggen dat als een vrouw weinig zout eet en dus ook weinig zoute dingen binnenkrijgt, ze sneller zwanger zou zijn van een meisje.

De zoetekauwen onder ons, dus. Weinig zuivel eten is dan weer juist een teken dat je zwanger wordt van een jongen. Wie dus hoopt op een meisje, kan beter weinig zout eten en veel melk, kaas en yoghurt eten en drinken. Droom je van een jongen? Ga dan wat meer zout eten (nooit te veel, dat is weer ongezond) en beperk je zuivelinname. Of het wetenschappelijk is bewezen? Dat is niet te zeggen: maar je kunt het altijd proberen, natuurlijk. Het geslacht van een baby wordt bepaald door de combinatie van chromosomen van de ouders (XX voor een meisje en XY voor een jongen) op het moment van de bevruchting.

Vrouwen dragen alleen X-chromosomen in hun eitjes, terwijl mannen zowel X- als Y-chromosomen in hun zaadcellen hebben. Wanneer een zaadcel met een X-chromosoom een eicel bevrucht, resulteert dit in een meisje (XX). Als een zaadcel met een Y-chromosoom een eicel bevrucht, wordt dit een jongen (XY).

En minder zout eten heeft nog meer voordelen, zoals het verminderen van het risico op hoge bloeddruk. Te veel zout kan de bloeddruk verhogen, wat nadelig kan zijn tijdens de zwangerschap.

Meer trucjes om een meisje te krijgen

Hoewel het geslacht van een baby in wezen willekeurig is en niet volledig onder controle staat van de ouders, zijn er verschillende theorieën en methoden die sommige mensen proberen om de kansen op het krijgen van een meisje te vergroten. Deze omvatten:

  1. Timing: Sommige methoden zeggen dat het timen van geslachtsgemeenschap vlak voor de eisprong kan helpen om de kansen op het krijgen van een meisje te vergroten. Dit komt omdat sperma met een X-chromosoom langer levensvatbaar kan zijn dan sperma met een Y-chromosoom.
  2. Geslachtsposities: Er wordt gesuggereerd dat sommige geslachtsposities die een diepere penetratie mogelijk maken, de kansen op het krijgen van een jongen kunnen vergroten, terwijl andere posities die minder diep zijn, de kansen op het krijgen van een meisje kunnen vergroten. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om deze claims te ondersteunen.
Bron: PubMed