Vrouwen met deze 3 sterrenbeelden hebben helaas de pittigste bevallingen

10.02.2023 08:53

Een bevalling is voor iedere vrouw net anders en ook dezelfde vrouw heeft in meerdere zwangerschappen andere bevallingen. Toch zou je sterrenbeeld iets te maken hebben met of het pittig wordt of niet.

Want ach, zoals met zoveel: het staat in de sterren geschreven.

Sommige vrouwen kunnen zich dan maar beter goed voorbereiden op een flinke pijnpiek tijdens hun bevalling.

Lees ook: 10 tips die de pijn van een bevalling verminderen

Stier

Mocht je bevalling zo twee dagen lang duren, dan kijk je daar niet van op. Het is ook iets dat je zeker aankunt. Je ontsluiting gaat vrij langzaam, waardoor het lang kan duren tot je mag persen. Het ontsluitingsproces begint meestal tijdens de vroege stadia van de bevalling en kan enkele uren tot enkele dagen duren. Het hangt af van factoren zoals de grootte van het kind, de sterkte en frequentie van de weeën, en de elasticiteit van de baarmoedermond.

Het is belangrijk om te weten dat ontsluiting niet altijd lineair verloopt en dat er soms perioden van stilstand kunnen zijn, wat normaal is. Het is ook belangrijk om te realiseren dat elke bevalling uniek is en dat het proces van ontsluiting voor elke vrouw anders kan verlopen.

Leeuw

De Leeuw wordt soms aangeraden om voordat de bevalling begint het rustiger aan te doen. Ze zijn veel te druk met van alles waardoor ze de baby geen kans geven goed in te dalen. De kans dat jouw kind in een stuit ligt is er dan ook en een keizersnede laat je niet uit het veld slaan. Je weet waar je het voor doet: die grote liefde in je leven op de wereld zetten. Maar er is ook goed nieuws: Leeuwen zijn namelijk ontzettend zelfverzekerd en goed in communiceren. Ze laten zich dus horen tijdens de bevalling en zo weet de verloskundige precies wat jij wilt.

Weegschaal

De Weegschaal twijfelt en weet soms niet wat ze wil in haar bevalling. Ze kan zich maar beter voorbereiden op wat pijn – zelfs nog na de bevalling met naweeën. Haar weeën puft ze goed weg en daar ben je niet snel van door van slag, maar het persen vind je een heel ander verhaal. Het proces van persen kan enkele minuten tot een uur of meer duren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het kind, de sterkte en frequentie van de weeën en de bevallingsgeschiedenis van de moeder. Het is belangrijk om te weten dat het persen niet altijd eenvoudig is en soms pijn of vermoeidheid kan veroorzaken. Maar het is ook belangrijk om te realiseren dat het persen een natuurlijk en belangrijk onderdeel is van het bevallingsproces en dat veel vrouwen het gevoel hebben dat ze de prestatie van het baren voltooien nadat het kind is geboren. Uitscheuren, inknippen: liever niet. Maar als het nodig is om jouw kind geboren te laten worden, dan doe je daar alles voor. Je bent een oermoeder in je hart.