Uitgerekend in december? Passende namen voor decemberbaby’s

11.05.2023 13:02
namen decemberbaby's

Als je nu net weet dat je zwanger bent, is de kans groot dat je bent uitgerekend in december. Alsof die maand niet al feestelijk genoeg was! Wat zijn passende namen voor decemberbaby’s? 

Het kiezen van een naam voor je kindje is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Misschien ga je wel voor een vernoeming, of kies je een hele unieke naam. Ben je er nog niet uit en vind je het leuk iets te doen met de tijd waarin jouw kindje wordt geboren? Kies dan een van de namen voor decemberbaby’s.

Passende namen voor decemberbaby’s

Zeg je december, dan zeg je feest, Kerstmis, Sinterklaas, cadeautjes, lekker eten en heel veel snoepgoed. Ben jij uitgerekend in december? Dan wil je misschien wel een naam die hier een beetje bij aansluit. Welke namen passen daarbij? Wij hebben 7 jongens- én 7 meisjesnamen met hun betekenis voor je op een rijtje gezet.

Jongensnamen voor decemberbaby’s

 1. Caleb – een prachtige naam, die ‘liefdevol’ of ‘met het hele hart’ betekent. Als dat niet bij de decembermaand hoort.
 2. David – deze naam betekent ‘geliefde’ en ‘vriend’, wat ook heel goed bij de decembermaand past. Verder kennen we David natuurlijk uit de Bijbel, hij is de vader van Jozef.
 3. Gabriel – wil je een ultieme kerstnaam? Dan is Gabriel zeer geschikt! Dit is in het kerstverhaal namelijk de engel die aan Maria vertelt dat ze een kind krijgt.
 4. Luke – deze prachtige naam betekent ‘licht’. En in de donkerste maand van het jaar, zijn we allemaal op zoek naar lichtjes om ons huis mee te versieren.
 5. Pax – deze stoere naam betekent ‘vredig’. En een vredige decembermaand, wie wil dat nou niet?
 6. Nicholas – dit komt natuurlijk van Sint Nicolaas. Behoeft dat nog een verdere uitleg?
 7. Snowden – we hopen er ieder jaar op: een witte kerst door sneeuw. En hoewel dat vaker niet dan wel gebeurt, is Snowden wel een mooie verwijzing naar de tijd van het jaar.

Meisjesnamen voor decemberbaby’s

 1. Belle – de naam betekent ‘beeldschoon’, en alleen daardoor is-ie al perfect voor de decembermaand. Verder doet het natuurlijk ook aan het kerstliedje ‘Jinglebells’ denken.
 2. Eve – de aam Eve komt van Eva en dat kennen we natuurlijk uit de Bijbel. Deze naam betekent ‘leven’.
 3. Holly – ‘Have a holly, jolly Christmas’; de naam Holly is een fijne verwijzing naar dit liedje. Verder komt Holly van ‘heiligen’ en dat is natuurlijk heel kerstachtig.
 4. Joy – ‘vreugde’ en ‘blijdschap’, dat is wat Joy betekent. En dat is ook wat centraal staat in de gezellige decembermaand.
 5. Carol – deze naam is perfect voor de decembermaand als ‘A Christmas carol’ jouw lievelingskerstfilm is.
 6. Noëlle – tja, Noëlle betekent natuurlijk kerst. Toch wel het evenement van december.