Flowerpower: 11x de coolste bohemian namen

28.04.2023 07:30
bohemian namen

De bohemian lifestyle draait om vrijheid, blijheid. Weinig regels, vooral jezelf zijn, maar wel met respect voor mensen, dieren en natuur. Prachtig, toch? Ben je op zoek naar namen die deze bohemian leefstijl ondersteunen? Wij hebben er 11 voor je op een rijtje gezet. 

Bohemian namen voor jongens en meisjes

In de bohemian namen doet men niet zo moeilijk over jongens-of meisjesnamen. Doen wij dus ook niet in dit rijtje.

 1. Phoenix
  Een prachtige naam met verwijzing naar de natuur: hij is namelijk afgeleid van de naam van een mythologische vogel uit de Griekse mythe die symbool staat voor vernieuwing en onsterfelijkheid. Mooi!
 2. Nova
  De naam komt van het Latijnse woord ‘novus’, wat nieuw betekent. Novus komt ook voor in het Portugees en daar heeft het dezelfde betekenis.
 3. Indigo
  Een stoere naam met de betekenis: ‘blauwachtig, paarse kleur’. Je weet wel; zoals de kleur indigo.
 4. River
  Een typische Engelse naam met wederom verwijzing naar de natuur, want het betekent (je raadt het al): rivier.
 5. Willow
  Wederom natuur: de naam betekent namelijk wilg. De wilg is een boom en ook in Nederland zien we hier verschillende varianten van.
 6. Rover
  Voor deze naam zijn twee betekenissen die de ronde gaan. Enerzijds zou het kunnen zijn afgeleid van ‘Robin’, wat op zijn beurt weer van ‘Robert’ komt. Deze naam betekent ‘heldere roem’. Aan de andere kant zou het ook kunnen dat de naam iets als ‘reiziger’ betekent. En dat vinden we meer passen bij de bohemian leefstijl.
 7. Sky/Skye
  Een letterlijke vertaling uit het Engels: de naam Sky betekent hemel. Je kunt er ook Skye van maken, dan is de naam net iets sierlijker.
 8. Ziggy
  Ziggy is een prachtige naam! Het is een Engelse roepnaam voor Germaanse namen die beginnen met ‘Sieg-‘ (Siegfried, bijvoorbeeld). Ziggy betekent ‘vrede, overwinnend’.
 9. Keanu
  Wederom een pareltje die niet mag ontbreken in dit rijtje van bohemian namen. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in Hawaï en het betekent ‘zwoele bries’.
 10. Sol
  Op deze naam zijn nog variaties te bedenken. Bijvoorbeeld: Sunny of Sonny. De naam betekent – je voelt ‘m al aankomen – ‘zon’.
 11. Bowie
  We sluiten af met de naam Bowie. Oorspronkelijk is dit een Schotse en Ierse achternaam, maar tegenwoordig wordt het ook regelmatig als voornaam gebruikt. Als we van de Gaelische betekenis uitgaan, betekent de naam ‘geel’ of ‘blond’. Als we naar het Iers kijken, betekent het ‘overwinning’.

Wat is jouw favoriete bohemian naam?