Kleine kans: vrouw heeft 2 baarmoeders en verwacht twee baby’s tegelijk

27.06.2020 07:47

Een dubbele baarmoeder: een bijzonder medisch verschijnsel. De 28-jarige Kelly Fairhurst blijkt niet 1, maar 2 baarmoeders te hebben. En nu is ze twee keer zwanger.

Kelly heeft al 2 kinderen en probeerde voor de derde keer zwanger te worden. Dat lukte, maar toch kwam ze voor een grote verrassing te staan.

Ze bleek bij de 20-wekenecho twee baarmoeders te hebben en in beide baarmoeders groeit een gezond kindje. Ze krijgt een tweeling dus, maar niet zoals je verwacht dat je een tweeling krijgt. Ze is zelf compleet in shock. “Twee baarmoeders hebben is al een vrij zeldzame aandoening, maar de artsen vertelden me dat de kans om op deze manier zwanger te worden van een tweeling zelfs 1 op 50 miljoen is.”

Bij ongeveer 4 procent van de vrouwen komt er een afwijking aan de baarmoeder voor. De kans dat je een tweeling krijgt op de natuurlijke manier, is voor een gezonde, jonge vrouw ongeveer 1 op 90. Kelly zal een wereldberoemde tweeling op de wereld gaan zetten, dat is zeker. De baby’s zijn nu al wereldnieuws en speciaal. “Mogelijk gaat het om een eeneiige tweeling”, vertelde de aanstaande moeder de Britse pers. Ze is “ontzettend dankbaar en lichtelijk in shock”.

Bron: The Sun 

De leukste cowboy boots voor onder een rokje of jurkje: