Van deze trendy meisjesnaam zouden veel ouders spijt krijgen, zeggen experts

24.01.2024 14:15

Een naam voor je kind kiezen die helemaal hot en happening is, is natuurlijk ergens wel leuk. Je kind heet dan volgens de laatste mode. Maar namen zijn trendgevoelig.

Wat nu in trek is, kan over een paar jaar helemaal niet meer zo geliefd zijn. En dan zit je toch maar met de gebakken peren.

Deze trendy meisjesnaam gaat nu rond op internet, omdat het een zogeheten ‘upcoming’ naam is. De naam is nu nog niet zo bekend, maar er worden steeds meer meisjes geboren die zo heten. Dat is leuk, maar experts waarschuwen: het is een trendy naam. En van dit soort namen die een hype zijn, kun je later misschien spijt krijgen.

Het gaat over de meisjesnaam Esti. “Esti” is een meisjesnaam die vooral voorkomt in Spaanstalige landen en wordt vaak gebruikt als een verkorte vorm van de naam “Esther” of “Estela.” Het komt met name door Chrissy Teigen en haar bekende man John Legend, dat deze naam zo populair is. Zij noemden hun tweede dochter Esti: hun eerste dochter heet Luna. Deze naam ging na hun bekendmaking ook opeens hard omhoog in de hitlijsten. Hun zoons heten Miles en Wren. Bijzondere namen, maar die worden veel overgenomen door andere ouders. Het is volgens experts beter om te kiezen voor een tijdloze naam, die altijd goed blijven, ook als je kinderen volwassen zijn.

Nog meer trendy meisjesnamen

Hier zijn enkele meisjesnamen die op dit moment als trendy worden beschouwd en waarvan je dus eventueel spijt zou kunnen krijgen:

 1. Olivia
 2. Emma
 3. Ava
 4. Sophia
 5. Isabella
 6. Mia
 7. Amelia
 8. Harper
 9. Ella
 10. Aria
 11. Luna
 12. Grace
 13. Chloe
 14. Evelyn
 15. Scarlett
 16. Zoe
 17. Stella
 18. Aurora
 19. Nova
 20. Isla
Bron: Motherly