Lekker lang zwanger: slimme kinderen blijven langer in de buik zitten

05.01.2022 12:06

Als je langer dan je uitgerekende datum zwanger bent, dan kan dat iets leuks betekenen. Want volgens onderzoekers blijven juist slimmere kinderen langer in de buik van hun moeder zitten.

Want volgens studies blijken de hersenen van een volledig volgroeide baby beter ontwikkeld te zijn dan bij heel vroeg geboren kinderen.

Sterker nog: volgens sommige wetenschappers geldt dat hoe langer een kind in de buik zit, hoe slimmer het is. Wordt een kind tussen de 37 en 41 weken geboren, dan is dat dus goed nieuws voor de ouders. Uit een studie waar 130.000 8-jarige kinderen meededen, bleek dat de kinderen die met 37 weken geboren waren, gemiddeld een IQ van 1 punt lager hadden dan de kinderen die met 41 weken geboren werden.

De kinderen die zijn geboren bij 37 weken zwangerschap hadden ook 19% meer kans om moeite te krijgen met wiskunde. Nog eens 23% had moeite met lezen. Natuurlijk zegt het niet alles, het moment waarop een kind wordt geboren, maar volgens wetenschappers is het altijd beter om een baby zo lang mogelijk in de buik bij de moeder te houden. Zeker als een kind met weeën en gebroken vliezen eerder dan 40 weken ter wereld komt, is er meestal niets aan de hand. Dat is het teken dat een kind ‘er klaar voor is’.

Bron: What to Expect

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!