Social media geschokt na slecht nieuws van momblogger Lara: ‘Ik zie mijn kinderen niet opgroeien’

01.11.2020 11:36

Moeder Lara heeft twee dochters en is zwanger van nummer drie. Maar toen ze de NIPT-test deed, bleek het mis te zijn. Niet met de baby, maar met haar.

Op Instagram leven duizenden moeders en vaders – en ook mensen zonder kinderen – met haar mee. De Belgische blogger heeft baarmoederhalskanker en het lijkt niet meer te genezen te zijn. Wat een afschuwelijk nieuws, waar eigenlijk geen woorden voor zijn. Toch deelt zij haar eerlijke verhaal op social media. Een verhaal dat eenieder raakt, en iedereen met tranen in de ogen leest. Want er zijn geen woorden voor: alleen maar tranen.

Zwart

‘Oh wat had ik hier graag van de daken geschreeuwd dat de chemo aansloeg. Dat alle inspanningen van de afgelopen weken geloond hadden. Dat er licht aan het einde van de tunnel verscheen.

Ik ben een sucker voor “happy endings”. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik in een sprookje leefde; elke tegenslag draaide ik om in iets positief of ik maakte er alsnog het beste van. Acht jaar geleden leerde ik mijn prins op het witte paard kennen, maakte er twee prachtige dochters mee en nu kijken we samen uit naar onze kers op de taart. (A sweet little baby)

Maar ver vooruitkijken gaat niet meer. Ons leven blijkt geen happy end te hebben. De oncoloog vertelde ons 3 weken geleden dat ik niet meer te genezen ben. Ik heb nog wel zes maanden, misschien langer. Maar mijn kinderen zal ik nooit zien opgroeien.

Toen werd alles zwart. Het is nog steeds zwart.

Er moet niks gezegd worden, er kan niks gedaan worden om het beter te maken, om mij beter te maken. We proberen iets te zoeken waar we ons aan kunnen vasthouden, maar dat heeft tijd nodig.

Gelieve geen vragen te stellen, ik kan de realiteit zelf (nog) niet aan. Ik wil jullie wel ons verhaal vertellen omdat mijn inbox volloopt, omdat jullie een steun zijn, omdat ik ook niet weet wat ik anders moet doen. En ik hoop dat ik binnenkort mijn roze bril wat meer ga kunnen opzetten, om van alles nog het allerbeste te maken. Want dat laatste, dat is wel mijn plan.’

Wonder

Wij wensen haar heel veel kracht en licht toe – en hopen op een wonder. Wonderen bestaan. Echt. Laten we ons daar met elkaar, met iedereen om haar heen, aan vasthouden. Want dit mag niet gebeuren. Wij branden een kaarsje met hoop, liefde en oneindig geluk voor haar.

 

View this post on Instagram

 

Oh wat had ik hier graag van de daken geschreeuwd dat de chemo aansloeg. Dat alle inspanningen van de afgelopen weken geloond hadden. Dat er licht aan het einde van de tunnel verscheen. Ik ben een sucker voor “happy endings”. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik in een sprookje leefde; elke tegenslag draaide ik om in iets positief of ik maakte er alsnog het beste van. Acht jaar geleden leerde ik mijn prins op het witte paard kennen, maakte er twee prachtige dochters mee en nu kijken we samen uit naar onze kers op de taart. (A sweet little baby) Maar ver vooruitkijken gaat niet meer. Ons leven blijkt geen happy end te hebben. De oncoloog vertelde ons 3 weken geleden dat ik niet meer te genezen ben. Ik heb nog wel zes maanden, misschien langer. Maar mijn kinderen zal ik nooit zien opgroeien. Toen werd alles zwart. Het is nog steeds zwart. Er moet niks gezegd worden, er kan niks gedaan worden om het beter te maken, om mij beter te maken. We proberen iets te zoeken waar we ons aan kunnen vasthouden, maar dat heeft tijd nodig. Gelieve geen vragen te stellen, ik kan de realiteit zelf (nog) niet aan. Ik wil jullie wel ons verhaal vertellen omdat mijn inbox volloopt, omdat jullie een steun zijn, omdat ik ook niet weet wat ik anders moet doen. En ik hoop dat ik binnenkort mijn roze bril wat meer ga kunnen opzetten, om van alles nog het allerbeste te maken. Want dat laatste, dat is wel mijn plan. Meer details op mijn blog. Link in BIO.

A post shared by m o m b l o g g e r • LARA (@lara.by.lara) on

Lees haar hele verhaal op haar persoonlijke blog Lara by Lara.

Bron: Instagram Lara by Lara

Shop hier de leukste cowboylaarzen van het moment: