Met dit seksstandje zou je de kans op het krijgen van een meisje vergroten, volgens sommigen

02.05.2022 08:06

Van die theorieën die nooit wetenschappelijk zijn bewezen, maar die toch rondgaan op het internet. Als je zwanger probeert te worden en je wilt wat invloed uitoefenen op het geslacht, nou ja, dan zou dat kunnen.

Volgens sommigen, dan. Want het is dus niet officieel bewezen.

Eisprong timen

Maar Samm had na twee zonen een droom: een meisje. En dus besloot ze daar wat aan te gaan doen, toen haar jongste zoon drie jaar was. Zij en haar man wilden het nog proberen voor een derde. Om haar kansen op een meisje te vergroten, deed ze drie dingen. In de week van haar ovulatie dronk ze veel cranberrysap, omdat de zuurgraad in je vagina dan hoger is. Hoe zuurder, hoe meer kans op vrouwelijke chromosomen die er doorheen komen. Want, hoe zat het ook alweer? Vrouwen geven bij elke eicel twee XX chromosomen af. Altijd een meisje, dus. Mannen bepalen het geslacht: een zaadcel is of ook een XX chromosoom, of een XY chromosoom (en dan wordt het een jongen).

Lees ook
De 19 mooiste witte babykamers die zowel voor jongens als meisjes prachtig zijn

Naast het cranberrysap timede ze haar sekspartijen goed: ze deed het in alle dagen voor haar ovulatie. Samm: ‘Het idee hier is dat vrouwelijk sperma langzamer zwemt en langer leeft. Dus door seks te hebben voor (en niet tijdens) de eisprong, hoop je dat tegen de tijd dat je ovuleert, de meeste van die kleine mannelijke cellen zijn uitgestorven, waardoor de langzame en langlevende dames de race winnen. Ik denk dat ik (super spontaan, romantisch, helemaal niet stressvol) vier dagen achter elkaar seks had, en een dag voor de eisprong stopte. Als je maar één ding doet, doe dit dan. Ik ben er vrij zeker van – nogmaals, gebaseerd op mijn volledige en totale niet-expertise – dat dit mijn schaakmatzet was.’

Standje on top

En dan het standje. ‘Ik had er veel over gelezen en heb geen idee of het klopt… Maar als een vrouw on top op haar man zit, zou er meer kans zijn op een meisje. ‘Ik weet het ook niet, maar ik heb het allemaal maar gedaan. En tadaa: nu huppelt er al een paar jaar een dochter rond in huis in tutu’s en in glitterjurken. Dus het kan echt. Doe er je voordeel mee en ach, anders zijn het gewoon heerlijke bakerpraatjes om door te vertellen’.

Bron: ScaryMommy