Als je seks hebt omdat je zwanger wilt worden kun je het het beste doen 1 dag vóór je ovulatie

13.02.2021 12:18

Als je zwanger wilt worden dan kun je natuurlijk flink van bil gaan en hopen dat je snel raak schiet. Maar je kunt je ook verdiepen in de ovulatie van jou als vrouw en daarmee aan de slag gaan.

Want waarschijnlijk wist je nog niet dat je juist veel kans hebt om zwanger te worden als je seks hebt de dag vóórdat je ovuleert.

Proberen maar

Dat zit zo: je bent tussen de 12 en 24 uur op je vruchtbaarst, dat is je dag van je ovulatie. Dat vindt meestal plaats zo’n 14 dagen na de eerste dag van je menstruatie. Maar, als je een dag voordat je ovuleert seks hebt, dan zit er in ieder geval nog levend sperma in je vagina. Sperma kan daar overleven tot een paar dagen lang, maar als je dan een eitje hebt dat bevrucht kan worden, dus in je ovulatie, dan weet je in ieder geval zeker dat je sperma aanwezig heb in je lijf. Als je nét te laat sekst, dan mis je hoe dan ook altijd de boot.

Het lastige is namelijk dat je nooit precies weet wanneer die vruchtbare 24 uur zijn. Je kunt als je zwanger wil worden beter iets te vroeg zijn dan iets te laat. De kans op een zwangerschap is het hoogst als je seks hebt in de dag voor je ovulatie én op de dag zelf. Met een ovulatietest kun je natuurlijk achterhalen wanneer je precies ovuleert.

Lees ook
Anna werd zwanger door haar Ballerine spiraaltje heen: ‘Ik schrok me rot’

Bron: Parents.com